TOP

Dit is de nieuwe flagshipstore van JD Sports in Amsterdam

JD Sports opende afgelopen vrijdag de deuren van zijn nieuwe Amsterdamse flagshipstore. De dertigste vestiging van de sport- en streetwearwinkel in ons land is te vinden aan de Kalverstraat.

Foto’s: JD Sports

Aan de Kalverstraat 99 vinden bezoekers een winkel van 736 vierkante meter over twee verdiepingen. Hier kunnen zij terecht voor schoenen, kleding en accessoires van bekende sportmerken als Adidas, Nike, New Balance en Puma. De schoenencollecties zijn op de begane grond te vinden, en de kleding en accessoires op de tweede verdieping.

De uitstraling van de winkel is clean en modern met digitale schermen door de hele winkel, die de ‘verhalen van de merken en producten’ vertellen. Een toevoeging aan de winkelervaring zijn de touchscreen kiosken waarmee klanten door de collecties kunnen scrollen en producten kunnen bestellen. Die kunnen in de winkel afgehaald of thuisbezorgd worden.

Naast de bekende sportmerken zijn in de winkel ook de collecties van eigen labels zoals Supply & Demand, McKenzie en Pink Soda Sport verkrijgbaar. De ‘Only at JD’-drops, die zijn gecreëerd in samenwerking met populaire sport- en streetwearmerken, zijn zelfs nergens anders te koop.

De eerste JD Sports-vestiging werd veertig jaar geleden in Groot-Brittannië geopend. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale modeketen met ruim 900 winkels wereldwijd. JD is gespecialiseerd in sneakers – vandaar de tagline ‘King of Trainers – en casual sportkleding.