TOP

Binnenkijken bij Shoezz by Glamz: ‘De schoenenwinkel is een verlengstuk van onze modezaak’


Van de mode- naar de schoenenbranche. De eigenaren van modezaak Glamz Men & Women in Weert misten een modieuze schoenenzaak in hun stad en besloten zelf in dat gat te springen met de nieuwe schoenenwinkel Shoezz by Glamz.

Weert is een echte winkelstad, zegt ondernemer Mark Kok (50). Het centrum heeft een gevarieerd aanbod met een goede mix van ketens en zelfstandige ondernemers, en een groot aantal modewinkels. Alleen op schoenengebied blijft het centrum, mede door het wegvallen van een aantal modieuze schoenenretailers, de laatste jaren een beetje achter. “We zagen ruimte in de markt en denken dat we daar met onze achtergrond een goede invulling aan kunnen geven”, vertelt hij in de nieuwe editie van Schoenvisie, die afgelopen vrijdag (12 juli 2019) verschenen is. Kok en zijn partner Ans Timmermans hebben dan al dertien jaar een modezaak in het centrum van Weert, Glamz Men & Women. In februari 2019 openen ze de deuren van Shoezz by Glamz. “Zie het als een verlengstuk van de modezaak”, zegt Kok. “De collecties sluiten perfect op elkaar aan.”

Mark Kok Shoezz by Glamz 1 credit Johan Horst Fotografie

Uitgesproken assortiment

Shoezz by Glamz wil zich onderscheiden met een modieus en uitgesproken assortiment, gepresenteerd in een moderne en sfeervolle omgeving. Aan de opening ging een verbouwing van vijf maanden vooraf. De wanden, de vloer, het interieur – alles werd aangepakt. Shoezz by Glamz staat voor betaalbare luxe; het leeuwendeel van de collectie heeft een winkelverkoopprijs tussen de €120,- en €150,-. “Onze schoenen moeten voor een breed publiek toegankelijk zijn, maar het is niet zo dat we klanten willen lokken op prijs”, zegt Kok. “Mensen moeten hier echt komen voor de collectie.”

Pand met een lange ‘schoenenhistorie’

Op de locatie van Shoezz by Glamz zat tachtig jaar een andere schoenenretailer, André Coolen Schoenmode. Kok vindt het mooi dat hij de ‘schoenenhistorie’ op deze locatie kan voortzetten. “En klanten zijn blij dat ze hier nog steeds terecht kunnen voor schoenen. Iedereen vind het leuk dat er een mooie en frisse winkel voor in de plaats gekomen is. Tot nu toe zijn de reacties enorm positief.”

Een kijkje in de nieuwe schoenenwinkel:

DSC02290

DSC02256

DSC02277

DSC02279

DSC02276

DSC02273

DSC02251

DSC02258

DSC02267

DSC02269

DSC02283


Meer lezen? In de nieuwe editie van Schoenvisie, die op 12 juli 2019 is uitgekomen, stellen we de kersverse schoenenondernemer en zijn winkel uitgebreid aan je voor in de rubriek ‘Nieuw Gezicht’. Nog geen abonnement? Kijk hier voor de mogelijkheden.

Portret: Johan Horst Fotografie, overige foto’s: Wilke Wittebrood