TOP

Binnenkijken bij Hudson’s Bay in Amsterdam [foto’s]

Eindelijk heeft Hudson’s Bay de deuren geopend in Nederland. Op dinsdag 5 september opende de eerste winkel in Amsterdam, op donderdag 7 september 2017, gevolgd door Rotterdam en Den Haag. Tegelijkertijd werd de Nederlandse webshop gelanceerd.

Er wordt al lang over de komst van Hudson’s Bay gesproken en de winkelopeningen liepen ook nog enige vertraging op, maar deze week gingen dan eindelijk de eerste drie warenhuizen open in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Komende weken volgen Leiden en Breda (12 september), Maastricht (14 september), Zwolle en Almere (20 september) en Den Bosch en Tilburg (21 september). Van 19 tot en met 30 september wordt de opening per winkel feestelijk gevierd.

Hudsons Bay Amsterdam 4 Hudsons Bay Amsterdam 1

Hudson’s Bay mixt merken als Topshop en Topman, CK Jeans, The Kooples, Nike, Hugo, Armani, Tommy Hilfiger, Rika, Love Stories, Mac, Chanel, Aveda, Vedder & Vedder, Vitra, Hay en Samsonite. Verschillende nationale en internationale merken hebben exclusief voor Hudson’s Bay limited editions ontwikkeld, die worden aangeboden onder de naam ‘The Limiteds’.

 Hudsons Bay Amsterdam 5 Hudsons Bay Amsterdam 2

In elke Hudson’s Bay-winkel zijn een aantal Studios te vinden, plekken voor exclusieve productlanceringen, instore events, tijdelijk aanbod van lokale producten of een podium voor jong talent.

 Hudsons Bay Amsterdam 6 Hudsons Bay Amsterdam 9

Op de bovenste verdieping van de winkel in Amsterdam heeft chef-kok Ron Blaauw  restaurantconcept Nacarat geopend, met gerechten geïnspireerd op de keuken van het Midden-Oosten. La Place gaat de restaurants in de andere negen Hudson’s Bay-warenhuizen runnen.

Hudsons Bay Amsterdam 8 Hudsons Bay Amsterdam 12

Bezoekers kunnen in alle winkels gebruikmaken van personal shoppers en er is een tailoring service om kleding passend te laten maken. Met hands-free shopping kunnen gasten producten scannen en vervolgens bij click & collect ophalen en betalen. De verschillende cosmeticamerken bieden gasten gezichtsbehandelingen in de daarvoor bestemde treatment rooms. In Kids Kingdom kunnen kinderen spelen, leren en films kijken.

Hudsons Bay Amsterdam 10  Hudsons Bay Amsterdam 11

“Wij zien ruimte voor Hudson’s Bay in vijftien tot twintig Nederlandse steden”, vertelde inkoop- en marketingdirecteur Jacco van der in juli in een interview met Textilia. “In de eerste helft van 2018 staan openingen gepland in Enschede, Haarlem en Amersfoort. In de tweede helft van 2018 opent een filiaal in Amstelveen en in 2019 gaat onze winkel in Utrecht open. Op Amsterdam na openen al onze winkels in voormalige V&D-vestigingen. Als er in de toekomst geschikte panden vrij komen, zullen we daar zeker naar kijken. Maar in principe is dit het voor nu. Eerst maar eens met de eerste tien open en kijken hoe dat gaat.”