TOP

Bijna 1 miljoen euro schuld voor Noë


Schoenenketen Noë laat een schuld achter van bijna 1 miljoen euro.

De schoenenketen Noë, die begin vorige maand failliet werd verklaard, laat een schuld achter van bijna 1 miljoen euro. Dat is te lezen in het faillissementsverslag van curator Pieter de Koning. Er is nog niet bekend of Noë een doorstart krijgt, al liet De Koning eerder aan Schoenvisie weten dat enkele gegadigden zich hadden gemeld en hij in gesprek was met deze mensen. De curator was vrijdagmiddag 4 oktober niet beschikbaar voor commentaar.

Vorderingen

Er staan bij de schoenenketen verschillende vorderingen uit. Zo heeft investeerder Dutch Growth B.V. nog een geldbedrag tegoed van € 750.000,00. Daarnaast krijgt Investormatch ook nog € 48.353,53 van Noë. De Belastingdienst heeft een vordering van € 65.603,00 uitstaan en een totaal van negen concurrerende crediteuren hebben samen een bedrag openstaan van € 87.066,52. Dat is een totale schuld van ruim 951 duizend euro.

Oorzaak

Als oorzaak van het faillissement staat in het verslag te lezen: “Door het uitspreken van het faillissement van de productietak van de Heerkens Groep, kwam ook het financiële bestaansrecht van de retail-vennootschap direct in gevaar.” Noë heeft zes winkels in Nederland en er werken 30 mensen bij het bedrijf. Onder het faillissement vielen alle winkels, het hoofdkantoor en het distributiecentrum in Waalwijk.

Over Noë

Noë heeft winkels in Amsterdam, Amstelveen, Breda, Den Haag, Haarlem en Maastricht. Nog niet zo lang geleden opende het schoenenlabel een brandstore in onze hoofdstad. Het bedrijf werd opgericht in België maar werd enkele jaren geleden overgenomen door een Nederlandse partij. Noë brengt een never out of stock-collectie van ongeveer 30 basismodellen, die in meer dan 88 kleuren verkrijgbaar zijn. In november 2018 breidde het bedrijf uit met een nieuw label: de N Collectie.