TOP

Bijenkorf eist 1,5 miljoen euro van bouwer Bam

Warenhuis Bijenkorf eist schadevergoeding van 1,5 miljoen euro van bouwonderneming Bam. Het bedrijf zou de afspraken over de verbouwing van het filiaal in Amsterdam niet zijn nagekomen

De Bijenkorf houdt bouwonderneming Bam verantwoordelijk voor een vertraging van vier maanden. Sinds eind vorig jaar zijn de werkzaamheden voor de verbouwing van het filiaal aan de Dam gepauzeerd. Het warenhuis eist daarom woensdag via de rechter 1,5 miljoen euro van de bouwonderneming. Dat meldt Het Parool.

Bam geeft aan dat het project is afgerond en het alleen gaat om een verschil van inzicht over de nog te verrichten werkzaamheden. “Er zijn een paar zaken die nog moeten worden afgewikkeld. Daartoe zijn we ook bereid, maar de Bijenkorf heeft ons de toegang tot het pand ontzegd”, aldus een woordvoerder tegen de krant. “We hebben tevergeefs geprobeerd er op een minnelijke wijze uit te komen.”

De Bijenkorf zegt schade te lijden door de trage verbouwing. Bam geeft aan de werkzaamheden juist te willen afronden, maar wijst op een betalingsachterstand van de Bijenkorf.