TOP

Bezoekersaantal schoenenbeurs GDS gelijk aan september 2009

Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 september 2010 vonden in de Messe Düsseldorf de GDS en Global Shoes plaats. Beide beurzen trokken in totaal zo'n 28.600 bezoekers (7000 van hen bezochten Global Shoes) uit 79 landen. Dat aantal is ongeveer gelijk aan vorig jaar.

Tijdens de september-editie in 2009 kwamen er honderd bezoekers minder naar de beurs in Düsseldorf.

De 780 GDS-exposanten toonden 1800 collecties voor voorjaar/zomer 2011. Deze editie waren er veel Nederlandse merken aanwezig. Meestal ligt het aantal rond de zestig, dit keer waren er maar liefst 73 Nederlandse exposanten aanwezig.

Positief
De stemming was over het algemeen positief. Weliswaar kampt een deel van de branche met te late leveringen uit het Verre Oosten. Toch worden er slechts enkele orders ingetrokken.

De meeste exposanten waren erg tevreden over het beursbezoek op vrijdag. Ook voor de speciaal voor Schoenvisie-lezers Nederlandstalige trendpresentatie door Nicoline van Enter was veel belangstelling. Zo’n 165 lezers maakten via Schoenvisie gebruik van de gratis GDS-tickets.

Woensdag tot en met vrijdag
De eerstvolgende maart-editie van GDS en Global Shoes is van woensdag 16 tot en met vrijdag 18 maart 2011. Maar niet iedereen is daar blij mee. Volgens ongeveer de helft van de exposanten is voor hen juist de zondag een goede beursdag.