TOP

Berkelmans opent showroom in Trade Mart Brussels

Berkelmans opent op dinsdag 18 augustus de deuren van een nieuwe showroom in Trade Mart Brussels.

Met de opening van de showroom in Trade Mart Brussels (Benidorm 157A) slaat Berkelmans de vleugels verder richting het zuiden uit. Het merk is in Nederland al te vinden in Cast (showroom 299) waar ook de merken Loake en Camel Active te zien zijn. In Brussel zullen klanten te maken hebben met Alexander Decock, die verantwoordelijk is voor Berkelmans in België en Luxemburg. Hij is ook agent voor Camel Active.

12.000 schoenen per week

Berkelmans is een merk met een lange historie. In 1890 werd het opgezet door Graadje Berkelmans die als zelfstandig schoenmaker in Oisterwijk aan het werk ging en zeven jaar later samen met zijn moeder, oom, twee broers en twee zussen de vennootschap F. en A. Berkelmans van zijn overleden vader voortzette. Zoals veel schoenenfabrieken beloofde het familiebedrijf zijn bloeitijd in de jaren zestig. Op de top werkten er meer dan driehonderd mensen, die ruim 12.000 schoenen per week produceerden.

A-merk

Ondernemers Erik Schutte en Bjorn Oomen namen het mannenschoenenmerk in 2015 over. “Het is een mooie kans”, lieten ze destijds weten. “Ons doel is om het label verder uit te bouwen en binnen vijf jaar een A-merk van Berkelmans te maken.” Eerlijk zakendoen, scherpe verkoopprijzen (tussen de €109,95 en €129,95, red.) en een hoog serviceniveau staan daarbij centraal.

Beeld: Berkelmans