TOP

Bea de Roo stopt als trendwatcher voor Schoenvisie: een terugblik op 45 jaar in de schoenen [interview]

Na een samenwerking van bijna 30 jaar nemen trendwatcher Bea de Roo en Schoenvisie in het nieuwe jaar afscheid van elkaar. We vroegen haar om terug te blikken op een carrière van 45 jaar in de schoenen. “Voor mij is het schoenenvak verslavend.”
Laten we bij het begin beginnen: hoe ben je trendwatcher geworden? Bea de Roo: “Eigenlijk ben ik er gewoon ingerold. Na mijn afgeronde modeopleiding aan de Rotterdamse kunstacademie heb ik een tijdje als modeontwerper voor een Amsterdams confectiebedrijf gewerkt, maar was niet zo happy met de plek waar ik zat. In die periode kwam ik Günther Frank tegen, stylist van het vroegere Nederlands Mode Instituut (NMI). Hij was op zoek naar iemand die de illustraties bij modeprognoses kon verzorgen. Ik ben min of meer van de ene op de andere dag als freelancer voor het NMI aan de slag gegaan.

Log in om verder te lezen

Inloggen

 


Professionals in de schoenenbranche lezen Schoenvisie. Sluit nu een digitaal proefabonnement af (stopt automatisch) en ontvang gratis een maand lang, 24/7 volledige en onbeperkte toegang tot www.schoenvisie.nl

Neem een proefabonnement