TOP

Basemans in Reusel viert 70-jarig bestaan

Schoenenzaak Basemans in Reusel bestaat dit jaar 70 jaar. Het familiebedrijf groeide van een schoenenlapper uit tot een voetspeciaalzaak.

70 jaar geleden was het verkopen van schoenen bij Basemans in Reusel nog bijzaak; destijds was er een grotere vraag naar het oplappen van schoenen. Inmiddels is dat compleet anders, het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een voetspeciaalzaak. Dit jaar viert schoenenzaak Basemans het 70-jarig jubileum, zo schrijft het Eindhovens Dagblad.

Schoenmakerij

In 1949 betrokken Johan en Adriana Basemans aan de Bakkerstraat 10 in Reusel een kleine schoenenzaak. Zo net na de oorlog was er vooral vraag naar een schoenmakerij die bestaande schoenen kon repareren. De schoenenverkoop was een bijzaak. Will Basemans (79), de tweede generatie die aan het roer stond bij de schoenenwinkel, vertelt aan het dagblad: “Mijn vader lapte tot zijn 82e schoenen, ik doe nu nog de administratie, hem heb ik dus nog niet ingehaald.”

Persoonlijke aandacht

Inmiddels staat de derde generatie aan het roer, zo vertelt Carolien Basemans (49): “Wij merken dat er nog steeds behoefte is aan een fysieke winkel, waar de klant persoonlijk geholpen wordt. Naast verkopers zijn er ook een podotherapeut, orthopedisch schoenmaker en een pedicure betrokken. Daarbij blijft persoonlijke aandacht onze kracht.”