TOP

Authentic Brands is nieuwe distributeur van Sperry

Authentic Brands voegt Sperry Top-Sider toe aan het merkenpakket en is met ingang van het seizoen lente-zomer 2022 de distributeur voor het label in de Benelux.

Sperry is geen onbekende naam in schoenenland, want het is een merk met een lange historie en eigen dna. Sperry is immers het merk achter de allereerste bootschoen, die werd ontwikkeld in 1935. De Amerikaanse zeiler Paul Sperry komt op het idee als hij uitglijdt op het spekgladde dek van zijn boot en overboord viel. Daarop besluit hij een bootschoen met anti-slipzool te ontwerpen. Die zool baseert hij op de poten van zijn cockerspaniël Prince; over de kussentjes van Princes poten lopen golfachtige groeven, die het dier grip geven op een gladde ondergrond. Sperry kerft een visgraatmotief in de rubberzolen van zijn prototype. Dat wordt de basis van de Sperry-zool zoals we die nog steeds kennen.

Lees ook: dit is hoe de bootschoen een mode-icoon werd

Moderne klassieker

Dat het ontwerp van Paul Sperry een succes is, mag blijken uit het feit dat de bootschoen is uitgegroeid tot een klassieker. In de bijna negentig jaar die inmiddels zijn verstreken, is de schoen door vele merken in de collectie opgenomen en is deze in talloze uitvoeringen verschenen. Sperry is naast bootschoenen inmiddels een stuk breder gegaan in de collectie maar de boodschap is hetzelfde gebleven: het label is er voor iedereen die houdt van de zee en het avontuur.

Distributie en e-commerce

Authentic Brands zal zowel de distributie als e-commerce voor Sperry vertegenwoordigen. Het bedrijf gaat vanaf 1 augustus op pad met de lente-zomercollectie voor 2022 en zal op diverse schoenenbeurzen aanwezig zijn. Sperry wordt vanuit het magazijn van Authentic Brands verzonden, waar ook voorraad wordt gehouden van de Core producten.

Beeld: Sperry