TOP

Aurelius Group koopt Scholl van Reckitt Benckiser

De Duitse investeringsgroep Aurelius Group heeft het voetverzorgingsmerk Scholl van het Britse bedrijf Reckitt Benckiser overgenomen.

De Duitse investeringsgroep Aurelius Group maakte op maandag 21 juli 2014 bekend dat zij het voetverzorgingsmerk Scholl van het Britse bedrijf Reckitt Benckiser kopen. Hiermee krijgt de investeringsgroep de internationale rechten van Scholl, minus de gebieden Noord- en Zuid-Amerika. De rechten van deze gebieden gaat naar het Duitse Bayer.

Met de aankoop wil Aurelius Group verder groeien. “Dit is precies het soort bedrijf dat Aurelius hoopte over te nemen”, laat Dirk Markus, chief executive van Aurelius Group, weten aan Just-Style. “Wij willen investeren in bedrijven met potentie tot groei en dat zien wij in Scholl.” Het merk moet rond het einde van het derde kwartaal van 2014 overgedragen zijn aan Aurelius Group. Het bedrag dat Aurelius neerlegt voor Scholl is onbekend.

Veranderingen
Aurelius wil Scholl in de komende jaren beter op de kaart zetten. Dit wil het bedrijf doen door nieuwe producten van het merk op de markt te brengen en ook door uit te breiden naar andere markten. Scholl wordt momenteel al verkocht in landen als Frankrijk, Nederland en Italië, maar nog niet in het thuisland van Aurelius.