TOP

Asics stelt nieuwe ceo aan

Na tien jaar heeft Alistair Cameron, ceo van Asics, besloten om het sportmerk te verlaten. Hij wordt opgevolgd door Carsten Unbehaun.

Asics heeft een nieuwe ceo aangesteld. Vanaf 20 november 2019 is Carsten Unbehaun de nieuwe ceo van het sportmerk. Hij volgt Alistair Cameron op, die tien jaar aan de leiding stond bij Asics is. In een persbericht laat het sportmerk weten dat ze gestart zijn met het implementeren van een aantal initiatieven ‘om de uitdagende markt het hoofd te bieden’.

Nieuwe leiderschapsstructuur

“De initiatieven zijn gericht op het verder versterken van de positie als toonaangevend sportmerk voor de regio en te zorgen voor duurzame groei van het bedrijf. Als onderdeel van de veranderingen wordt een nieuwe leiderschapsstructuur van kracht,” zo leest het bericht.

Toekomstig succes

Hokuto Nakano, director Asics Corporation bedankt Cameron voor zijn inzet: “Sinds 2009 heeft Alistair in een extreem uitdagende en veranderende tijd onze business voor de regio EMEA geleid. Hij heeft onnoemelijk veel bijgedragen en speelde een cruciale rol bij het bouwen van ons merk in een belangrijke regio. Dit vormt de basis voor toekomstig succes. We bedanken hem voor zijn trouwe dienst bij Asics.”

Ceo Haglöfs

Vanaf 20 november is Carsten Unbehaun de nieuwe ceo van Asics. Carsten was onder andere managing director voor centraal Europa en ceo van Haglöfs. Dat laatste blijft hij tot er een opvolger is gevonden.

Vice president

Daarnaast wordt vanaf 1 januari 2020 Masashi Abe benoemt tot executive vice president van Asics. Hij is al sinds 2001 in dienst bij het bedrijf. Hij verruilt voor zijn nieuwe functie het hoofdkantoor in Kobe, Japan voor Europa.