TOP

Apple Day: ook schoenenmerken vieren deze feestdag

Woensdag 21 oktober vieren we Apple Day. Daar zullen de meeste mensen niet bij stil staan, maar voor Komrads APL is het de perfecte dag om de nieuwe sneakers van appelleer onder de aandacht te brengen.

Apple Day, de dag van de appel, is vanuit Engeland overgewaaid. Op deze dag wordt sinds 1990 de appeloogst op verschillende manieren gevierd. Mensen eten een extra appel, bakken een lekkere taart of bezoeken een evenement, maar anno 2020 is ook het restafval van de appel de moeite waard. Het is het ingrediënt voor appelleer, dat wordt geproduceerd door fermentatie van het afval van appels, zoals schillen en klokhuizen. Steeds meer schoenenmerken maken gebruik van appelleer voor hun vegan collecties.

Voor Komrads APL is Apple Day de perfecte gelegenheid om een nieuwe lijn vegan sneakers te lanceren. Het Belgische sneaker label brengt de sneakers in wit en zwart en als hightop variant. De zool is gemaakt van gerecycled rubber en de bovenkant van de sneaker bestaat uit appelleer. De voering aan de binnenzijde en de veters zijn gemaakt van hergebruikte katoen en petflessen. Komrads APL werd in 2015 opgericht door het ondernemersduo en wereldliefhebbers Mark en Greet. Zij brachten de allereerste 100% vegan sneaker collectie in België vervaardigd uit appelleer en gerecycleerde materialen. Het design van de sneaker is tijdloos en ontworpen met respect voor natuur en mens.

Appelleer is tegenwoordig een steeds vaker voorkomend onderdeel van schoenen die gemaakt zijn voor mensen die op zoek zijn naar duurzaamheid. Het jonge kindermodeschoenenmerk Bear & Mees bijvoorbeeld bracht eerder dit jaar een sandaal van appelleer, kurk en autoband. Het vrouwenschoenenmerk Tamaris introduceerde onlangs de duurzame Greenstep collectie waarin het eveneens gebruik maakt van appel.

Beeld: Komrads en  PublicDomainPictures via Pixabay