TOP

ANWR Group zoekt opvolger ceo Günter Althaus


Günther Althaus, de ceo van ANWR Group heeft aangekondigd zijn contract, dat begin 2021 afloopt, niet te verlengen. De zoektocht naar zijn opvolger is van start gegaan.

De ANWR Group, de Duitse moeder van ANWR-Garant, is op zoek naar een nieuwe ceo. De huidige ceo Günther Althaus heeft aangegeven zijn contract, dat begin 2021 afloopt, niet te verlengen. In een persbericht laat de ceo weten: “De afgelopen tien jaar bij de ANWR Group zijn enorm goed en belonend geweest. Na het 100-jarig jubileum van de groep is de tijd nu rijp om een verandering aan de top te maken. Ik benut deze kans en zal nieuwe uitdagingen aangaan na mijn succesvolle tijd in dit bedrijf.”

Zoektocht

Met het vertrek van de topman start nu de zoektocht naar een opvolger. Voorlopig blijft Althaus nog aan het roer, tot er een vervanger gevonden is. Holger Baierl, voorzitter van de Raad van Commissarissen, vertelt: “De komende maanden zal de Raad van Commissarissen de opvolger van de heer Althaus op een ordelijke manier selecteren. We zullen ervoor zorgen dat de belangen van onze leden, werknemers en zakelijke partners op de best mogelijke manier worden gewaarborgd. Ik ben ervan overtuigd dat de ANWR Group zijn succesvolle koers zal voortzetten.”

Over ANWR Group

De ANWR Group is het moederbedrijf van het Nederlandse ANWR-Garant. De groep is, naar eigen zeggen, ‘één van de meest succesvolle en hoogste omzet genererende retailcoöperaties in Europa’. De groep biedt retail- en communicatieplatforms voor onafhankelijke retailers. Ongeveer 5000 retailbedrijven zijn aangesloten bij de ANWR-Groep en er zijn 1400 medewerkers in dienst.