TOP

Anouk Hoogendijk is nieuwe gezicht van Cruyff

Anouk Hoogendijk is het nieuwe gezicht van Cruyff. De oud-voetballer, die onder meer uitkwam voor Ajax en het Nederlands Elftal, was ook betrokken bij de nieuwe collecties voor zomer 2022 en winter 2022-2023.

Foto: Kim Regelink Photography

De samenwerking met Cruyff was een logische stap voor de voormalige topsporter. “Ik voelde me zeer vereerd toen ik gevraagd werd voor een samenwerking”, laat ze in een persbericht weten. “Er was meteen een natuurlijke klik met het team van Cruyff omdat we dezelfde interesses delen. Daarnaast hebben voetballegende Johan Cruijff en ik dezelfde normen, waarden en werkmentaliteit. Ik geloof heel erg in waar hij voor staat.”

Betrokken bij design 

Hoogendijk is niet alleen het ‘gezicht van’, ze denkt ook mee over nieuwe collecties. De eerste lijn waarop ze haar stempel zette, een serie vrouwensneakers uit de zomercollectie 2022, is vanaf februari verkrijgbaar via de webshop en brandstores van Cruyff, en bij geselecteerde retailers. Het gaat om een mix van high- en lowtops met chunky zolen in pastel- en beigetinten.

Eerste voetbalschoenen

De samenwerking tussen Hoogendijk en Cruyff gaat al langer terug; de voormalig topsporter werd in 2014 ambassadeur van de Cruyff Foundation, een stichting die kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking die mogelijkheid wil bieden om te sporten. En zelfs sinds het prille begin is er al een band, want Hoogendijk begon haar voetbalcarrière op 9-jarige leeftijd op schoenen van Cruyff. Ze werd opgemerkt door de KNVB en gescout door regionale selectieteams. Haar meisjesdroom werd werkelijkheid toen ze doorstroomde naar het professionele voetbal en achtereenvolgens voor FC Utrecht, Bristol, Arsenal en Ajax speelde. Daarnaast kwam ze tussen 2004 en 2015 meer dan honderd keer uit voor het Nederlands vrouwenvoetbalelftal. Hoogendijk sloot haar carrière af bij Ajax met het winnen van zowel de landstitel als de beker.