TOP

Anna Dello Russo heeft 4000 paar schoenen

Anna Dello Russo zegt meer dan 4000 paar schoenen te hebben. De hoofdredactrice van de Japanse Vogue heeft twee appartementen, één om in te wonen en één waarin ze al haar schoenen en kleding bewaart.

Dello Russo is continu bezig met het verhuizen van haar kleding en schoenen van het ene naar het andere appartement. Wat niet meer gedragen wordt, wordt naar de ‘modebegraafplaats’ in de kelder van haar appartement gebracht.

Scheiding
De hoofdredactrice laat weten dat haar obsessie zorgde voor het einde van haar huwelijk met een assistent-fotograaf. “Hij zei tegen me: ‘Waar is er ruimte voor mij?’ Ik zei: ‘Er is geen ruimte voor jou.’ Waarop hij vroeg: ‘Waar is er ruimte in de kast?’ ‘Er is geen ruimte in de kast!’ Waarna hij al snel zijn biezen pakte.”

Obsessie
Anna Dello Russo zegt dat zij twee dingen nooit zal dragen: kleding van vorig seizoen en goedkope schoenen. “Goedkope schoenen zijn niet toegestaan,” reageert ze. “Ik zou naakt gelukkig kunnen zijn, zolang ik maar mooie schoenen draag.”

Haar obsessie met mode begon al op jonge leeftijd. Toen haar moeder op haar tiende een spijkerbroek voor haar wilde kopen was Anna’s reactie: “Een spijkerbroek? Ik hou niet van spijkerbroeken, ik heb een Versace-jasje nodig!”