TOP

Albert van Heeswijk (71) overleden

Op 24 december 2014 is Albert van Heeswijk overleden aan de gevolgen van een zware hersenbloeding. Hij is 71 jaar geworden.

Voor veel schoendetaillisten was Albert van Heeswijk een bekend gezicht. Hij is tientallen jaren als vertegenwoordiger voor verschillende Nederlandse schoenenmerken actief geweest. Van Heeswijk genoot in de branche, bij zowel collega’s als detaillisten, veel aanzien.

De geboren Waalwijker begon zijn carrière in de schoenenbranche bij het merk ‘Skelter jeugdschoenen’ van schoenfabriek Anton van Bladel. Daarna ging hij werken voor schoenfabriek Schuwer die het merk ‘Jimmy Joy’ voerde. In de jaren zeventig ging hij als vertegenwoordiger aan de slag bij schoenfabriek ‘Anita’ J.H. Vesters. Van 1988 tot zijn pensioen was Van Heeswijk medeverantwoordelijk de collectieontwikkeling en de verkoop van het merk ‘Picardi’ van schoenfabriek Smits.

Lokale politiek
Naast zijn dagelijkse werkzaamheden in de schoenenbranche heeft Van Heeswijk zich als raadslid van de politieke partij ‘Gemeentebelangen’ in de periode 1972-2008 ingezet voor het lokale belang in de gemeente Waalwijk. Hiervoor ontving Van Heeswijk een lintje in de Orde van Oranje-Nassau.

Op 12 november 2014 kreeg Van Heeswijk, toen hij buiten op een ladder stond, een zwaar herseninfarct. Hij is daarbij hard gevallen en in coma geraakt. Op 24 december is Albert van Heeswijk in het St. Elizabeth-ziekenhuis in Tilburg overleden.

Uitvaart
Er is gelegenheid om afscheid te nemen op dinsdag 30 december van 19.00 tot 20.00 uur in uitvaartcentrum Monuta Bloemendaal, Bloemendaalseweg 38 te Waalwijk.

De uitvaartdienst vindt op woensdag 31 december plaats om 11.00 uur in de r.k.-kerk St. Jan de Doper, St. Janplein 2 te Waalwijk.

In plaats van bloemen vragen de nabestaanden om een gift aan inloophuis Toon in Waalwijk. Er zal een collectebus aanwezig zijn in het uitvaartcentrum en de kerk.

Correspondentieadres:
Maasland 61
5144 EM Waalwijk