TOP

Aktiesport lanceert exclusieve collectie Fila en Starter: ‘we durven onze nek weer uit te steken’

Dit najaar introduceert Aktiesport een exclusieve schoenen- en kledingcollectie in samenwerking met Fila en Starter. Deze nieuwe lijnen sluiten aan bij de upgrading van het winkelconcept.

De exclusief voor Aktiesport ontworpen collecties van Fila en Starter zijn sinds september 2017 verkrijgbaar in de 63 winkels en online. Nieuw zijn de vrouwen (Fila) – en kinderlijn (Starter). De Fila en Starterkleding voor mannen is al sinds februari te koop bij de keten. Naast T-shirts, sweaters, hoodies en sportbroeken biedt Aktiesport een speciaal gemaakte Fila sneakercollectie. Dit najaar worden ook winterjassen van dit merk toegevoegd. De Starter-lijn wordt in november uitgebreid met slimfit trainingspakken met technische details als getapete ritsen.

Geen voorgeschiedenis

“De verkoop gaat nu al als een malle. Het komt eerder op gang dan verwacht. Dus we zijn nu aan het kijken of we de productie voor december naar voren kunnen schuiven”, vertelt Joost Houweling, marketing coördinator bij Aktiesport. “Wat opvalt is dat Starter, dat vooral in de jaren ’90 populair was, het erg goed doet. Zelfs kinderen die geen voorgeschiedenis van het merk hebben, pakken het op.”

Vervolg

Volgens Houweling komt er zeker een vervolg op de samenwerking met beide merken. “Begin volgend jaar wordt onder andere de mannenlijn van Fila uitgebreid met items in klassiek rood-wit-blauw en colour blocking. We durven onze nek weer uit te steken. We verleggen onze grenzen en willen meer bieden dan basisartikelen. Dit past bij de upgrade van het concept, de vernieuwde huisstijl en beeldtaal én de modische collecties. En nog steeds bieden we value for money. We hopen met deze combinatie nog interessanter te worden voor jongeren tussen de 13 en 23, die streetsmart, fresh en jong zijn.” 

Restyling

Aktiesport werkt hard aan de restyling van winkels. Medio oktober opent in het centrum van Rotterdam een vernieuwde vestiging. Ruim een jaar geleden maakte de formule een doorstart onder de vleugels van JD Sports Plc. 

Aktiesport_FILA_2

Aktiesport X Fila

Aktiesport_FILA_11

Aktiesport X Fila 

Aktiesport_Starter_2

Aktiesport X Starter

Aktiesport_Starter_4

Aktiesport X Starter