TOP

ADVERTORIAL: Perfecte productfotografie, minder kosten. Ontmoet Minifotostudio…

Door de opkomst van internetwinkels is de vraag naar professionele productfotografie sterk gegroeid. Dit geldt vooral voor de schoenenbranche, vanwege de grote assortimenten en sterk wisselende collecties. Het bedrijf Minifotostudio biedt met de PackshotCreator een totaaloplossing aan, een eenmalige aanschaf waarmee onbeperkt kwalitatief hoogstaand beeldmateriaal kan worden gecreëerd.

Zonder kennis van fotografie, direct een professionele productfoto of 360° animatie van je schoen maken. Ook voor Leonie Lesquillier, creative director bij Les Mar Fashion Group, is dit een belangrijk argument om overstag te gaan. Sinds 2010 maken zij voor www.slipperwebshop.nl ongeveer 500 productfoto’s per jaar met de PackshotCreator van Minifotostudio. Zij geeft aan dat met name de kwaliteit van de productfoto’s cruciaal is voor de schoenenbranche. Hiermee weet de webshop bijvoorbeeld het retourpercentage van online bestelde slippers en schoenen sterk te beperken. Daarnaast wordt de klant voorzien van een volledig beeld van het product, dat uiteindelijk weer noodzakelijk is om een bezoeker tot aanschaf over te laten gaan. Het systeem hebben zij bij Minifotostudio in Utrecht gekocht. Dit bedrijf is sinds 2007 de officiele distributeur van PackshotCreator in de Benelux.

Een goede productfoto is cruciaal

Voor een schoenenwebwinkel zijn goede productfoto’s uitermate belangrijk. Het geeft de klant de mogelijkheid om alle zijden van een schoen te bekijken, wat onmisbaar is als je bedenkt dat de klant de schoen niet daadwerkelijk vast kan pakken zoals in een fysieke winkel. Daarnaast kunnen afbeeldingen met de PackshotCreator altijd in hetzelfde formaat worden gemaakt.

Doordat de achtergrond van de productfoto direct wit is, creëer je een overzichtelijke webwinkel met een rustige, professionele uitstraling. Voor Slipperwebshop.nl is dit een belangrijk voordeel. Voorheen werkten zij namelijk met productfoto’s gemaakt door leveranciers en dit levert vaak veel verschillende achtergronden, kleuren en afmetingen op. Met de PackshotCreator hebben zij de gewenste eenheid in hun fotografi e en webwinkel gecreëerd. Volgens Leonie Lesquillier heeft de software daarbij erg geholpen: “Iedereen kan het leren en binnen enkele seconden maak je een goede productfoto.”

Hét systeem voor schoenen

Het systeem, dat uitermate geschikt is voor de schoenenbranche, werd dit jaar door Minifotostudio gepresenteerd tijdens de Webwinkel Vakdagen.

De PackshotCreator R3 L360 is een systeem van de nieuwste generatie PackshotCreators.
Het is voorzien van een transparant draaiplateau en volledig ingericht met LED verlichting (4000 LED lampjes). Doordat deze  interne verlichting autonoom kan worden gedimd, is zelfs een productfoto van een witte sneaker in enkele seconden gemaakt. Daarnaast gebeurt dit desgewenst schaduwvrij en op een volledig witte achtergrond.
Nabewerking is praktisch niet meer nodig.

Wie over de PackshotCreator R3 L360 of andere systemen van Minifotostudio meer wil weten, kan altijd langskomen in Utrecht. Daar heeft Minifotostudio een showroom ingericht om, samen met de klant, uitgebreid op alle voordelen van de software en de lichtboxen in te gaan. Geïnteresseerde bedrijven krijgen daarbij de mogelijkheid om enkele eigen schoenen uit de collectie mee te nemen. Hiervan worden kosteloos productfoto’s en animaties gemaakt, die uiteraard worden toegestuurd.
U kunt de beelden dan op uw eigen computer of smartphone bekijken.

Voor meer informatie:
Minifotostudio
Nevadadreef 26
3565 CB Utrecht
T: 030-2631000
F: 030-2612341
info@minifotostudio.nl
http://www.minifotostudio.nl/