TOP

Adidas verliest kort geding

Adidas mag in de Benelux geen schoenen en kleding meer verkopen onder de naam Falcon. Daarmee verliest het sportmerk een kort geding dat het Nederlandse outdoormerk Falcon aanspande tegen Adidas.

Afgelopen september lanceerde Adidas een kleding- en schoenenlijn onder de naam Falcon. Het sportmerk werd er vervolgens door licentiehouder Dutch Brands House International op gewezen dat er inbreuk werd gemaakt op de merkrechten van het gelijknamige Nederlandse merk Falcon. Ze spanden een rechtszaak aan, en werden in het gelijk gesteld door de rechtbank van Amsterdam. Dat schrijft Retailnews.

Adidas stelt dat de merknaam Falcon is verwaterd, omdat andere partijen vaker onder die naam kleding op de markt brachten. De rechter was het er niet mee eens: “Je eet hagelslag, je drinkt ranja, maar je draagt geen Falcon.’ Adidas mag nu de kleding en schoenen nog wel op de markt brengen, mits onder een andere naam.

Het Nederlandse Falcon bestaat al sinds 1929 en wordt onder andere verkocht via Falconshop.nl, dat onderdeel is van Intersport de Leeuw.