TOP

Adidas verkoopt eerste 3D-geprinte schoenen aan consumenten

De eerste 3D-geprinte sneakers van Adidas gaan sinds donderdag 15 december over de toonbank bij Adidas Confirmed in New York.

Adidas presenteerde afgelopen augustus al de 3D Runner, maar stelde de schoen alleen beschikbaar voor een geselecteerd groepje topatleten. Sinds donderdag 15 december verkoopt het merk echter voor het eerst ook de 3D-geprinte sneakers in een gelimiteerde oplage in de nieuwe flagshipstore Adidas Confirmed in New York. Dat laat het bedrijf weten via een persbericht. Sinds 13 december konden consumenten al de schoenen van 333 dollar reserveren.

“Dit is pas het begin”, laat Mikal Peveto, senior director bij Adidas’ Future Team, weten. “Het creëren van op maat gemaakte schoenen gebaseerd op de voetafdruk van een individu – inclusief de renstijl, vorm van de voet, performance behoeften en persoonlijke voorkeuren – is een Noordster voor de industrie die Adidas leidt dit met baanbrekende innovaties.”

Ook in Londen en Tokyo is de 3D Runner sinds 15 december te koop.

3D schoen

De geprinte schoen heeft een webstructuur die dichter is op plekken die veel impact krijgen. De 3D-geprinte hiel is gemaakt vanuit de middenzool waardoor het niet geplakt of gestickt hoeft te worden. De upper is gemaakt van zwart primeknit.