TOP

Adidas sluit vier Original Stores in Nederland


Sportlabel Adidas sluit nog eens vier Original Stores in Eindhoven, Breda, Arnhem en Groningen. Alleen de zaken in Amsterdam en Haarlem blijven open.

Eerder dit jaar sloot Adidas al vijf van zijn Original Stores. Daar komen er nu nog vier bij. De filialen in Eindhoven, Breda, Arnhem en Groningen gaan allemaal op slot. Dat bevestigd Adidas-woordvoerder Frank Basters aan het Algemeen Dagblad.

Alternatieve functie

Tijdelijke contracten van werknemers zijn niet verlengd en de 36 personeelsleden met een vast contract krijgen waar mogelijk een alternatieve functie binnen de overige winkels. Basters noemt daarbij de outletcentra in Roermond, Lelystad en Roosendaal. Een nieuwe is op komst in de regio Amsterdam.

Zichtbaarder

Ruim tien jaar geleden trok Adidas de Nederlandse binnensteden in, zo vertelt Basters: “We wilden het Originals-merk zichtbaarder maken voor de consument. We waren ook niet tevreden over de distributie via derden.” In samenwerking met een franchisepartner werden er elf winkels geopend, waaronder die in Arnhem. Enkele jaren later had Adidas alle zaken volledig overgenomen.

Overbodig

Adidas sluit de filialen omdat de winkels overbodig zijn geworden. Adidas wordt via veel grote retailers in Nederland aangeboden en de onlineverkoop is sterk. “Anders gezegd, de noodzaak om eigen winkels te hebben om als merk toegankelijk te zijn voor consumenten is enorm afgenomen,” aldus Basters.