TOP

Adidas lanceert vegan Stan Smiths

Na Reebok komt ook Adidas met veganistische schoenen. Het sportmerk heeft samen met de Britse ontwerper Stella McCartney een vegan versie gemaakt van een van zijn klassiekers: de Stan Smith sneaker.

Een paar jaar geleden kreeg McCartney een speciaal voor haar gemaakt paar Stan Smith sneakers cadeau, een verrassing van haar man en Adidas. “Het werd me meteen duidelijk dat je eigenlijk geen verschil zag tussen een echt leren paar en een paar van nepleer”, vertelt de ontwerper aan de Amerikaanse Vogue. “Ik begon na te denken over hoeveel dierenlevens gered konden worden als Stan Smith en Adidas leer en lijm op basis van niet-dierlijke materialen zouden gebruiken.”

Volgens McCartney is de ‘Stella Stan Smith’ een geweldige manier om een breed publiek aan te spreken en hen te laten zien dat je ook zonder leer een mooi product kunt maken. In uiterlijk verschilt de vegan sneaker – op de rood met blauwe band en het McCartney-logo op de hiel na – nauwelijks van het origineel. De schoenen hebben een winkelverkoopprijs van €250,- en zijn vanaf 10 september wereldwijd verkrijgbaar.