TOP

Achterneef Torfs sluit schoenenwinkels

Paul Torfs sluit zijn drie schoenenwinkels in België. Hij is de achterneef van Wouter Torfs, wie meer dan 75 succesvolle schoenenwinkels heeft.

Schoenen Torfs stopt ermee. Het gaat hierbij niet om de grote Belgische keten van Wouter Torfs met meer dan 75 filialen, maar om het kleinere bedrijf van achterneef Paul Torfs. De twee zaken hebben naast de naam verder niks met elkaar te maken. ‘Kleine’ Schoenen Torfs had in de gloriedagen twaalf filialen, maar er zijn er nog maar drie van over in Schoten, Stekene en Wilrijk. Nu gaat Paul deze winkels ook sluiten.

“We zijn niet failliet maar stoppen uit eigen beweging met onze drie kleine winkels”, vertelt Paul aan de Belgische krant Gazet van Antwerpen. “We kunnen niet meer op tegen de heel grote ketens die ook middenin het seizoen uitpakken met gekke kortingen en de verkoop via het internet, die in ons land nu al bijna 20 procent van de markt heeft ingepalmd.” In de winkels gelden momenteel fikse kortingen door de opheffingsuitverkoop.

Verbouwing in Schoten

De winkel in Schoten werd vorig jaar nog grondig verbouwd en de collectie werd uitgebreid. Het was volgens Paul een flinke investering, maar ‘die heeft het tij niet kunnen keren’. “We noteerden weliswaar een kleine omzetstijging, maar ruim onvoldoende om het hoofd boven water te houden. Dit doet pijn, zeker voor onze vijf personeelsleden die hun job verliezen, maar ook voor ons zaakvoerders. We hebben hier bijna dertig jaar lang zes of zeven dagen in de week voor geknokt.”