Trenddag

Logo Trenddag 2017_November

 

 

Trenddag 7 november: Trends winter 2018/2019

Benieuwd naar dé niet te missen items, invloeden, stijlen en andere ‘top of mind’ ontwikkelingen voor najaar 2018-2019? Laat je dan op dinsdag 7 november inspireren tijdens de Trenddag in het Gemeentemuseum Den Haag.

In een paar uur praten onze gewaardeerde forecasters Christine Boland en Jan Agelink je tijdens de Trenddag helemaal bij over de nieuwste internationale tendensen voor herfst/winter 2018-2019. Zij geven je inzicht in de meest invloedrijke maatschappelijke- en consumententrends en vertalen deze ontwikkelingen vervolgens naar praktische suggesties. Daarnaast geeft GFK een presentatie over de invloed van de millenials op de fashion branche. Hierdoor keer je huiswaarts met een flinke dosis inspiratie en direct inzetbare informatie voor het komende inkoopseizoen. De locatie voor deze editie – het Gemeentemuseum in Den Haag – zorgt door de vele mode-exposities nog eens voor extra inspiratie.  

Kortom: een ervaring die je niet mag missen!

inschrijven-icoon

Kom ook op dinsdag 7 november 2017 en laat je inspireren. 

Trendbeeldbanner

 


 

Sprekers

christine boland

Christine Boland, trendanalist vrouwenmode

‘Gelijkgestemdheid’ en ‘inclusiviteit’ zijn de belangrijkste ingrediënten in de presentatie ‘Common Ground’ van Christine Boland (o.a. trendforecaster van Textilia, Unilever, Victoria’s Secret). In deze tijden van verdeeldheid, ongelijkheid, onrust en protest hebben we bakens nodig. Iets om ons op te richten, om vooruit te komen, gefocust te blijven en hoop uit te putten. Het design voor dit seizoen reflecteert precies wat we nodig hebben. Dit levert een mooie serie topics op, waarin alle zintuigen worden aangesproken, waarin ratio en emotie in evenwicht zijn en waarin ogenschijnlijk bekende kleuren in een radicaal nieuwe context voor spannende vernieuwing zorgen.

Jan Agelink klein voor website

Jan Agelink, trendforecaster footwear

De kracht van creatieve woede: daar draait de afsluitende presentatie ‘Creativism’ van Jan Agelink (o.a. Hugo Boss Athleisure, Pimkie, Cruyff Footwear) om. De maatschappelijke onrust duurt voort, maar gelukkig weet een groeiende groep nieuwe activisten dit ongenoegen om te bouwen naar creativiteit. Dit resulteert in kleurrijke punkmode, woeste natuurlijke invloeden in footwear design, nieuwe technische ontwikkelingen, waaronder innovatieve uppers en architectonische zolen. Benieuwd naar meer? Jan zorgt deze Trenddag weer voor een flinke dosis nieuwe energie, direct bruikbare inzetbare ideeën en inventiviteit.

 madelief_hohe_klein

Madelief Hohé, conservator Mode en Kostuum bij het Gemeentemuseum Den Haag.

Madelief Hohé introduceert voor de lunch de gloednieuwe mode-expositie in het Gemeentemuseum Den Haag: Art Deco Paris (van 14 oktober 2017 tot en met 4 maart 2018). Het Gemeentemuseum beschikt over een uitgebreide kostuumcollectie en organiseert dan ook regelmatig modetentoonstellingen (waaronder nog t/m 18 februari 2018 ‘Frans Hoogendoorn’, over de Haagse couturier Frans Hoogendoorn en ‘Poëtisch Zwart’, over de verschillende aspecten van zwart. Dit maakt het museum een perfecte locatie voor de Trenddag. Mooie bijkomstigheid is dat bezoekers van de Trenddag tijdens de lunchpauze er kosteloos een kijkje mogen nemen!
 Lianne van der Wijst

Lianne van der Wijst, Consultant Fashion & Lifestyle bij GfK

Millenials: deze generatie – geboren tussen 1981 en 2000 – gaat de komende jaren een behoorlijke invloed hebben op de modemarkt. Deze jonge doelgroep verandert het koopgedrag razendsnel. De manier waarop wordt gekocht en welke producten hebben hun interesse: Lianne van der Wijst laat op basis van onder andere GfK-cijfers het belang van deze doelgroep zien én hoe moderetailers deze (potentiële) klanten kunnen bereiken, bedienen en vasthouden.  

 


 

 inschrijven2-icoon

€ 89,-
€ 89,-
€ 89,-
 Presentatie Christine Boland 
 Presentatie Christine Boland