NZA New Zealand Auckland presenteert biologisch afbreekbare schoen

AMSTERDAM, 12 maart 2019 11:26 |

Duurzaamheid staat bij de Unlimited Footwear Group hoog in het vaandel. Als licentiehouder van NZA New Zealand Auckland introduceert UFG voor de herfst-wintercollectie 2019-2020 daarom als eerste in een reeks duurzame projecten het model Gisborne.

Deze schoen, de Gisborne, is voor het grootste deel (ongeveer 85 procent) biologisch afbreekbaar en voldoet daarnaast aan de belangrijke pijlers van duurzaam ondernemen: People, Planet en Profit.

Meer dan recycling

Dave Trappel, brandmanager van NZA New Zealand Auckland vertelt: “Wij wilden aan de slag met sustainable schoenen, maar verder gaan dan alleen recycling. Recycling is uiteraard een heel goed initiatief maar wij wilden, samen met onze afdeling Sustainable Supplychain, onderzoeken welke mogelijkheden er nog meer zijn. Zo kwamen we tot een biologisch afbreekbare schoen. Schoenen die, wanneer je ze weggooit, geheel worden afgebroken.”

Vanzelfsprekend zijn de schoenen geproduceerd onder eerlijke en veilige werkomstandigheden, die gecontroleerd worden door middel van BSCI (Business Social Compliance Initiative). Daarnaast wordt zo veel als mogelijk is gebruikgemaakt van natuurlijke materialen en 100 procent natuurlijke looistoffen.

Geheel afgebroken

Testresultaten geven aan dat deze schoen onder de juiste composteringsomstandigheden geheel wordt afgebroken. Voor NZA is dit een eerste ontwikkeling tot een verdere verduurzaming van de collecties. Deze collecties worden aangeduid met een specifiek label onder vermelding van ‘The Green Project’. Voorlopig gaat het om één schoen in twee kleuren, zo vertelt Trappel: “Maar dit kan nog verder worden uitgebreid, bijvoorbeeld in het lente-zomerseizoen van 2020.

 

Meer informatie: oscar.visser@starcollections.com | Tel. 020-3033800

 


NZA Gisborne AW1920 2 640px

 

NZA Gisborne AW1920 1 640px