Crocs introduceert Stretch Sole Collection

Amsterdam, 23 april 2014 07:30 | Door de redactie

Schoenenmerk Crocs introduceert een nieuw paradepaardje: De Stretch Sole Collection. Deze collectie voor mannen en vrouwen is uitgerust met een nieuwe technologie en moet zorgen voor meer draagcomfort.

In de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam introduceerde Crocs de nieuwe Stretch Sole Collection aan pers en bloggers. Tijdens een yoga-workshop kregen zij de kans om de nieuwe schoenen met Fit2U technologie uit te proberen. De schoen is niet speciaal gemaakt voor yoga, maar is zo flexibel en comfortabel genoeg dat je het  tijdens yoga kunt dragen. Reacties na de workshop zijn positief, de schoenen zitten lekker.

 “De oorspronkelijke inspiratie voor het ontwerp kwam van een sok,” vertelt Mike Gosset, product line director bij Crocs Inc, in een persbericht.  “Niets is meer comfortabel of past beter dan een sok.”

Technologie
De nieuwe Fit2U technologie van Crocs is een zool die bestaat uit verschillende flexibele segmenten die verbonden zijn met elastiek. Hierdoor vormt de zool zich naar de voet en kan de zool buigen en draaien.

Collectie
Voor vrouwen is er een ballerina en een loafer in de kleuren grijs, roze, oranje en kaki en voor  mannen een loafer of veterschoen in de kleuren grijs en bruin . “Crocs staat voor fun en kleur. Naast de roze en oranje schoenen voor vrouwen, zijn de modellen in neutrale kleuren afgewerkt met een felgekleurd stiksel in limegroen of roze.”  Zegt Silvana Hoekstra, pr medewerker bij Maison PR, tijdens de presentatie.

Klompen
Schoenenmerk Crocs bestaat sinds 2002 en is vooral bekend van de kleurrijke klompmodellen. Nadat Hollywoodsterren als George Clooney en Nicole Richie in 2009 regelmatig zijn gefotografeerd op de klompen, werd de klomp bekend bij het grote publiek. Met de introductie van nieuwe stijlen in 2010 zoals de slippers, bootschoenen, ballerina's en sleehakken slaat het bedrijf een andere, meer stijlvolle weg in.

De Stretch Sole Collection is vanaf 22 april 2014 verkrijgbaar  in de Crocs webshop, geselecteerde retailers en Crocs winkels in heel Europa. De prijzen zijn €64,99 voor een vrouwen- en €74,99 voor een herenschoen. Zal het nieuwe model net zo’n grote hit worden als het kleurige klompmodel, waar Crocs bekend mee is geworden?