Floris van Bommel krijgt Schuhkurier Award voor 'Beste Duitse schoenenmerk 2011'

AMSTERDAM, 13 oktober 2011 14:00 | Geraldien Prud'homme

Floris van Bommel heeft de Schuhkurier Award gewonnen mag zich een jaar lang het beste schoenenmerk in Duitsland noemen.

Ieder jaar reikt het Duitse schoenenvakblad Schuhkurier prijzen uit aan de beste merken binnen de schoenenbranche. De hoofdprijs voor het beste schoenenmerk van het jaar ging naar het Nederlandse schoenenmerk Floris van Bommel.

Van Bommel
Floris van Bommel, het creatieve brein achter de huidige Van Bommel- en Floris van Bommel-collecties, nam de prijs persoonlijk in ontvangst. De jury roemde het familiebedrijf, dat al sinds 1734 bestaat, vanwege de vakkundige productie van de schoenen, de manier waarop traditie en moderniteit worden gecombineerd en de liefde die de drie broers Van Bommel hebben voor schoenen.

"Unglaublich"
"Unglaublich", noemt Floris van Bommel het winnen van deze Duitse award. "Het is mooi om te zien dat onze focus op Duitsland zijn vruchten afwerpt. Toch staan we nog steeds aan het begin, er zijn veel mogelijkheden om door te groeien. Deze prijs is een mooie steun in de rug." Floris van Bommel geeft samen met zijn zijn broers Pepijn en Reynier van Bommel leiding aan het schoenenbedrijf uit Moergestel.

Winnaars
Behalve de hoofdprijs voor Floris van Bommel waren er nog drie andere prijzen. Zo ging de award voor beste retailer van het jaar naar de familieonderneming Zumnorde uit Munster. De 'classic boot' van Ugg Australia werd verkozen tot meest innovatieve product. Ceo van ANWR Günter Althaus mag zich de beste ondernemer van het jaar noemen.

Step Fashion Award
Voor de Step Fashion Award, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt, waren er zes genomineerden. De jury koos Officine Creative als uiteindelijke winnaar, vanwege het 'onafhankelijke design, de hoge kwaliteit en het feit dat dit Italiaanse schoenenmerk altijd een stap voor op de trend loopt'. Ook past Officine Creative volgens de jury nog steeds perfect in de categorie 'nieuwkomers'.

Jury
De jury bestond uit vijftien deskundigen uit het schoenenvak. Tijdens de prijsuitreiking in München waren zo'n 250 gasten aanwezig.