Zien: Veja X kinderboekenschrijver Oliver Jeffers

Amsterdam, 13 juni 2018 08:00 | Tessa Bentvelsen

Veja heeft de wonderlijke wereld van kinderboekenschrijver Oliver Jeffers tot leven laten komen op een paar kleurrijke sneakers.

Het Franse schoenenmerk Veja is een collaboratie aangegaan met de Ierse kinderboekenschrijver Oliver Jeffers. Samen hebben ze Jeffers nieuwe boek ‘Here we are: Notes for living on planet earth’ op een paar sneakers tot leven laten komen. Het boek is geschreven na de geboorte van Jeffers eerste kind en is een gids voor kinderen – en mensen – over het leven op aarde.

De Veja X Oliver Jeffers-collectie is vanaf 1 september 2018 te koop via veja-store.com en geselecteerde winkels wereldwijd.

Lees ook: Veja gaat samenwerking aan met Parijse taxidermiewinkel Deyrolle


Oliver Jeffers

Oliver Jeffers wordt geboren in Ierland, maar woont vandaag de dag in het Amerikaanse Brooklyn. Hij is auteur, schilder, illustrator en verhalenverteller. Naast dat zijn boeken vaak internationale bestsellers worden, heeft Jeffers meerdere prijzen gewonnen, zoals de CBI Book Awards (2004 en 2011) en The New York Times Best Illustrated Books.

Veja

Het Franse schoenenmerk Veja maakt haar sneakers volledig biologisch. De uppers zijn gemaakt van ecologisch- en fair trade-katoen en voor de zolen wordt natuurlijk rubber gebruikt dat afkomstig is uit het amazoneregenwoud. De schoenen worden geproduceerd in Brazilië. Voor het verzenden werk Veja samen met Atelier Sans Frontières (ASF), een plek waar mensen met weinig sociaal contact werk krijgen.

Veja X Oliver Jeffers
Veja X Oliver Jeffers2
Veja X Oliver Jeffers3
Veja X Oliver Jeffers4