Winkels Dungelmann schoenen en Hermans schoenen failliet verklaard

AMSTERDAM, 26 juli 2019 16:28 | Tessa van Glabbeek

Alle winkels van Dungelmann, inclusief de webshop en de dochterzaken Hermans schoenen zijn donderdag 25 juli 2019 failliet verklaard.

Na het faillissement van de volledige B.V. van Dungelmann schoenen vorige week, zijn nu ook alle elf Dungelmann winkels, de webshop en Hermans Schoenen failliet verklaard. Het gaat om de filialen in Den Haag, Amsterdam, Den Bosch, Rotterdam, Heerlen, Utrecht, Heemstede, Hilversum, Eindhoven, Uden en Hermans Schoenen sinds 1906 in Utrecht. Dat meldt het schoenenbedrijf in een persbericht.

Geïnteresseerden

Voorlopig blijven alle winkels open en de inzet is er momenteel op gericht om een doorstart te realiseren. Meerdere geïnteresseerden hebben zich gemeld bij de curator. Nu het faillissement ook is uitgesproken over de winkels, kan de curator het verkooptraject ingaan, zo vertelde hij vorige week aan Schoenvisie.

Uitdagende marktomstandigheden

Net als veel andere retailers had Dungelmann te maken met zeer uitdagende marktomstandigheden, schrijft het familiebedrijf in een persbericht, waardoor jaren achtereen aanzienlijke verliezen zijn geleden. Onder leiding van de huidige directie werd er hard gewerkt om het tij te keren, onder meer door te investeren in een omnichannel strategie en een meer verregaande samenwerking met leveranciers. Dankzij een ingrijpende reorganisatie in 2018 werden de commerciële en financiële resultaten aanzienlijk verbeterd.

Tegenvallers

Algemeen directeur Loes Lieste-Van de Velde vertelde begin dit jaar in een interview met Schoenvisie over de uitdagingen van een veranderende markt, en hoe het bedrijf daarmee omgaat. "Het is geen rozengeur en maneschijn, maar dat maakt ons ook creatief”, antwoordde ze destijds op de vraag hoe het met de keten ging. “We hebben het moeilijk, maar we hebben ook een plan om het beter te maken." Het ingezette herstel bleek echter te gevoelig voor de tegenvallers die de schoenenketen het afgelopen half jaar ondervond, in het bijzonder een slechte mei- en junimaand. Daardoor kon het bedrijf niet langer aan zijn financiële verplichtingen voldoen.

Over Dungelmann

Dungelmann werd in 1900 opgericht door Hans Dungelmann. Geert van de Velde nam het schoenenbedrijf in de jaren ’90 over van de derde generatie. Na zijn overlijden in 2017 zette zijn oudste dochter Loes Lieste-van de Velde het familiebedrijf voort. In oktober 2018 verhuisde de schoenenketen het hoofdkantoor van Delfgauw (Zuid-Holland) naar het centrum van Den Bosch, boven de bestaande winkel aan de Pensmarkt.