Via Vai zet zich in voor Villa Pardoes

Amsterdam, 17 mei 2019 16:30 | Wilke Wittebrood

Via Vai Shoes gaat Villa Pardoes sponsoren, een stichting die families met een ernstig ziek kind een onvergetelijke vakantie wil bezorgen. “Het is fijn om buiten onze commerciële doelstellingen tijd te kunnen besteden aan personen die onze hulp kunnen gebruiken.”

Via Vai vindt het belangrijk om een steentje bij te dragen aan de maatschappij, zo laat het management weten in een persbericht. “Nederland zou er heel anders uitzien als er geen vrijwilligers zouden zijn voor goede doelen. Het is fijn om buiten onze commerciële doelstellingen tijd te kunnen besteden aan personen die onze hulp kunnen gebruiken.”

Maatschappelijk betrokken

Het Nederlandse schoenenmerk zal jaarlijks een niet nader genoemd bedrag doneren ‘waarvan gezinnen met ernstig zieke kinderen een weekje zorgeloos kunnen genieten en even alles kunnen vergeten’. Dit jaar sponsort het familiebedrijf twee door Villa Pardoes verzorgde vakanties. Daarnaast zal het team van Via Vai bijspringen tijdens verschillende vrijwilligersactiviteiten van de stichting. Op deze manier wil het management maatschappelijke betrokkenheid onder de medewerkers stimuleren en de samenwerking bevorderen.

Geliefd onder schoenenbedrijven

Via Vai is niet het eerste schoenenbedrijf dat Villa Pardoes steunt. Vorig jaar organiseerde kinderschoenenmerk Develab (P.J. Klerx & Zonen) een sponsoractie waarmee €3000,- werd opgehaald. Villa Pardoes ligt dan ook middenin ‘schoenenregio’ De Langstraat, niet ver van het hoofdkantoor van Via Vai in Kaatsheuvel.

Over Villa Pardoes

Villa Pardoes is onderdeel van natuurpark De Efteling in Kaatsheuvel en bestaat uit twaalf vakantiewoningen, aan elkaar geschakeld rondom een centrale ontmoetingsplek. De stichting verzorgt gratis vakanties voor gezinnen met kinderen van 4 tot 12 jaar die ernstig of zelfs levensbedreigend ziek zijn. Kinderen kunnen er in een veilige en kleurrijke omgeving spelen, ouders ontmoeten er lotgenoten.

Foto: Villa Pardoes x Via Vai