Van Dalen ontwerpt schoenencollectie met Spijkers en Spijkers voor 145-jarig jubileum

Amsterdam, 8 maart 2018 17:43 | Tessa Bentvelsen

Eén van de oudste schoenenretailers van Nederland viert in 2018 haar 145-jarig bestaan. Het bekende Nederlandse duo Spijkers en Spijkers heeft daarom speciaal met Van Dalen een capsule collectie ontworpen.

Het is het jaar van de jubileums. Loints of Holland bestaat 100 jaar, Super Cracks 40 jaar en Passo 15 jaar. Maar Van Dalen – één van de oudste schoenenbedrijven van Nederland – overtreft ze allemaal met 145 jaar. Dit mooie jubileum moet natuurlijk groots gevierd worden en dat doet de keten met een bijzondere capsule collectie in samenwerking met het Nederlandse designduo Spijkers en Spijkers. “Voor beide labels is de samenwerking heel natuurlijk, aangezien beiden staan voor design, ambacht en het werken met hoogwaardige materialen”, laat Van Dalen via een persbericht weten.

Van Dalen by Spijkers en Spijkers is vanaf 19 april 2018 in gelimiteerde oplage verkrijgbaar in de Van Dalen-winkels en –webshop.

Truus en Riet Spijkers: “De lancering van een schoenencollectie is een droom voor ons. Al meer dan zeventien jaar is Spijkers en Spijkers een onafhankelijk en succesvol modelabel. Naar eigen inzicht gaan wij samenwerkingen aan waarbij wij onze creatieve vrijheid kwijt kunnen en die een aanvulling zijn op ons merk. Omdat we dezelfde waarden delen zoals authenticiteit en vakmanschap is Van Dalen hierbij een perfecte match.”

Van Dalen x Spijkers en Spijkers

Foto: Marc de Groot