Van Beek Lederwaren sluit winkel en gaat samenwerking aan met Travelbags

AMSTERDAM, 10 mei 2019 15:44 | Tessa van Glabbeek

De Zwolse winkel Van Beek Lederwaren sluit na ruim 80 jaar haar winkel op de Grote Markt. Per 1 augustus gaat het bedrijf een samenwerking aan met Travelbags.

Na ruim 80 jaar gaan de deuren op slot van de Zwolse winkel Van Beek Lederwaren op de Grote Markt. De eigenaren Maarten en Joost van Beek vertellen aan RTV Focus Zwolle dat de markt de afgelopen jaren enorm is veranderd en dat fysieke verkoop voor kleine zelfstandigen in deze branche bijna niet meer vol te houden is: “Dit is een trend waarvan wij verwachten dat deze helaas alleen nog meer zal toenemen.”

Horecaplein

Daarnaast veranderde ook de omgeving van de winkel aan de Grote Markt. Er kwam steeds meer horeca op het plein, waar weinig tot geen ruimte meer was voor detailhandel: “Tevens heeft een aantal grote merken besloten om de distributie in eigen hand te nemen, waardoor ons onderscheidend vermogen verder is afgenomen.”

Online

Online gaan de twee eigenaren wel door; het bedrijf heeft een goede online positie en ziet daar nog voldoende kansen en mogelijkheden om verder te gaan. De klanten van Van Beek Lederwaren worden geadviseerd om vanaf 1 augustus naar de winkel van Travelbags aan de oude Vismarkt te gaan. De komende maanden zullen er verschillende acties en campagnes worden opgestart om de samenwerking tussen Van Beek en Travelbags te benadrukken. Daarnaast wordt Travelbags ook de logistieke partner voor de webhop van Van Beek.