VanHaren draait omzet van €195 miljoen en bestaat 90 jaar

AMSTERDAM, 15 maart 2019 17:40 | Tessa van Glabbeek

Schoenenketen VanHaren heeft in 2018 een omzet gedraaid van 195 miljoen euro. Het schoenenbedrijf viert in 2019 het negentigjarige bestaan én breidt het logistiek centrum uit.

In 2018 haalde VanHaren een omzet van 195 miljoen euro en verkochten ze in totaal 7,1 miljoen paar schoenen in Nederland en België. In 2019 breidt het schoenenbedrijf haar logistieke centrum uit om de groei bij te kunnen houden. Het logistieke centrum in Waalwijk wordt met 12.500 vierkante meter vergroot, zo schrijft VanHaren in een persbericht.

Uitbreiding

Op 1 februari 2019 is VanHaren gestart met de uitbreiding van het centrum. November dit jaar moet dat worden geopend. De uitbreiding van 12.500 vierkante meter moet ruimte geven aan 5 miljoen paar extra schoenen, dat de verwerking mogelijk maakt van in totaal 15 miljoen paar schoenen. “Met deze stap breiden we de opslagcapaciteit met ruim 50 procent uit. Ook verloopt het logistieke proces nog efficiënter en zijn we in staat maatwerk in levering te garanderen en zo onze flexibiliteit te behouden,” aldus directeur Joost van Disseldorp. Het gehele logistieke centrum is voorzien van ruim 1640 zonnepanelen die het centrum en het support office bijna geheel zelfvoorzienend maken.

Negentig jaar

In 1929 begon het met een volledig eigen schoenproductie en een eigen winkel in Rotterdam. Inmiddels heeft VanHaren, negentig jaar later, 145 winkels in Nederland, 12 in België, een online shop en verkooppunten bij Wehkamp en Bol.com. Directeur Krein Bons vertelt in het persbericht: “Wij houden van schoenen en wij houden ervan te verrassen. Dit jubileumjaar vieren wij dan ook met verschillende 90-jaar deals, spaar- en winacties voor onze klanten.”

Voor 2019 is het doel voor de schoenenketen om verdere groei te realiseren. In maart worden er twee nieuwe winkels geopend in Zwijndrecht en Gent. In het najaar staat de opening van de flagshipstore op de Meir in Antwerpen op de planning.