Tamaris werkt samen met ANWR en Wortmann aan verkoopplatform

AMSTERDAM, 10 mei 2019 15:27 | Tessa van Glabbeek

Wortmann KG heeft samen met de ANWR-groep een verkoopplatform ontwikkeld voor exploitanten van Tamaris.

In samenwerking met Wortmann KG en de ANWR-groep heeft Tamaris een verkoopplatform ontwikkeld voor winkelexploitanten. Voor de ontwikkeling van het platform maakten ze gebruik van de e-commercetechnologie Qualibet van ANWR. Jens Beining, ceo  van de Wortmann Schuh Holding kondigde de samenwerking aan tijdens de Tamaris System Partner Workshop, die werd bijgewoond door meer dan 250 retailers van Tamaris-winkels uit heel Europa.

Volgens Jens Beining is het de bedoeling dat Tamaris.com wordt gebruikt als centraal platform voor de collecties van alle systeempartners. Het systeem moet efficiënt en relevant zijn, aldus de ceo. De online winkel wordt vanaf juli 2019 een marktplaats, waar speciaalzaken hun producten kunnen aanbieden. Met deze volledig geautomatiseerde integratie van de voorraden creëert Tamaris het grootste assortiment producten en een grotere beschikbaarheid van het label in zijn eigen online winkel.

Voor het verkoopplatform wordt gebruik gemaakt van de e-commercetechnologie Qualibet, ontwikkeld door de ANWR-groep. Zij zette dit systeem als eerste in bij het platform schuhe.de, waar het gebruikt is als controlesysteem voor andere online marktplaatsen.