Snoeren moet grootste schoenenwinkel van West-Brabant worden

Amsterdam, 4 december 2017 16:40 | Tessa Bentvelsen

Terwijl de schoenenbranche veel te maken heeft gehad met faillissementen en moeizame periodes, ziet Snoeren in Teteringen nu juist een kans om uit te breiden. De voetenspecialist wil met een oppervlak van 1.100 vierkante meter zelfs de grootste schoenenwinkel van West-Brabant worden.

Van 450 vierkante meter naar 1.100. Snoeren in Teteringen breidt de winkel niet met een paar meter uit, maar gaat meteen voor een grootse aanpak. Eigenaar Leon Snoeren legt aan BN De Stem uit dat dat hard nodig was. “De kleinere winkels gaan op den duur allemaal verdwijnen. Je moet groeien om overeind te blijven en de kans deed zich nu voor om deze stap te zetten. Bovendien: onze kinderen gaan de zaak straks overnemen, het blijft een familiebedrijf.”

De opening staat – vooralsnog - gepland op 8 maart 2018.

Winkelindeling

Het bestaande gedeelte van de winkel wordt gemoderniseerd en het nieuwe gedeelte krijgt een industriële uitstraling. In de shop komt ook een horecagelegenheid met vijftig zitplaatsen. “Het zijn elementen die tegenwoordig nodig zijn”, verklaart Snoeren tegenover BN De Stem. “Over tien jaar zien winkels er heel anders uit, wij gaan daarin mee.” Daarnaast komen ook de kinderschoenen weer terug. Deze waren ooit uit het aanbod gehaald door gebrek aan ruimte, maar nu is er 200 vierkante meter voor gereserveerd.

Snoeren blijft bewust weg van internetverkopen. “Dat is niet zaligmakend. Wij geloven in onze winkelbeleving en die moet dan ook hier plaatsvinden.”

Snoeren

Wim Snoeren kocht in 1962 een schoenwinkel aan de Hoolstraat in Teteringen die daar al sinds 1927 gevestigd was. Zoon Leon – de huidige eigenaar – nam in 1999 het stokje van zijn vader over. Snoeren verkoopt nu zowel modische schoenen als comfort. Het bedrijf heeft dan ook zes specialisten in dienst die helpen bij blessures en afwijkende voeten. De twee doelgroepen versterken elkaar: “Mensen met blessures komen hierheen en zien dat wij ook gewoon echt mooie schoenen hebben. Mensen die hier komen shoppen, komen ook in aanraking met die zorgkant.”