Shoes by Stef in Ommen lokaal verkozen tot ‘Starter van het jaar 2018’

Ommen, 19 november 2018 18:00 | Wilke Wittebrood

Ondernemer Stephanie Bruin opende in 2017 haar eigen schoenenzaak in Ommen, Shoes by Stef. Dat bleef niet onopgemerkt: vorige week werd ze tijdens een lokale ondernemersverkiezing uitgeroepen tot ‘Starter van het jaar 2018’.

Retailer Stephanie Bruin (26) mag zich met haar schoenenwinkel Shoes by Stef ‘Starter van het jaar 2018’ noemen. Dat laat de ondernemer weten in een persbericht. Bruin ontving de titel op maandag 12 november tijdens de jaarlijkse Vechtdal ondernemersverkiezing, een initiatief van de gemeenten Hardenberg en Ommen, Startershuis Doen!, Vechtdal projecten en Ondernemershuis voor het Vechtdal.

Stukje waardering

Bruins enthousiasme, doorzettingsvermogen en lef, in combinatie met het feit dat ze waarde hecht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en de samenwerking met andere ondernemers en organisaties zoekt, gaven bij de jury de doorslag. “Ik ben superblij met deze titel”, zegt Bruin. “Het is echt een stukje waardering dat je krijgt. Maar natuurlijk doe ik het niet alleen. Zonder mijn team en mensen om me heen had ik het niet gekund. Door de liefde die ik krijg van de vrouwen waarmee ik samen mag werken, familie, vrienden en collega-ondernemers heb ik zo’n mooie winkel kunnen creëren.”

Shoes by Stef 1

Eigen visie en concept

Shoes by Stef opende in mei 2017 in het centrum van Ommen. Achteraf gezien was het voor Bruin een logische stap. Als dochter van schoenenwinkeliers (haar ouders zijn eigenaar van Schoenenhuis Jan Pas) groeide ze op tussen de schoenendozen. Het idee voor een eigen zaak ontstond toen haar ouders door de gemeente Ommen werden benaderd met de vraag daar een nieuwe vestiging te openen. “Er was vraag naar”, vertelde Bruin in een eerder interview met Schoenvisie. “Dus besloot ik zelf in het gat te springen en iets te starten, volgens mijn eigen visie en concept.”

Naar de wens van klanten

Klanten kunnen bij Shoes by Stef terecht voor modische schoenen met een goede prijs-kwaliteitverhouding voor mannen, vrouwen en kinderen. De collectie wordt aangevuld met tassen en accessoires als riemen en sokken. Bruin stelt haar collectie samen naar de wensen van haar klanten. Daarnaast hecht ze belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Een van haar medewerkers, een jongen van 22, heeft een zeldzame chromosoomafwijking, waardoor hij voorheen geen zaterdagbaantje kon vinden.