Schuurman Schoenen neemt ook webshop Sooco over

Amsterdam, 11 augustus 2017 11:34 | Tessa Bentvelsen

Ook de webshop van het failliet verklaarde Sooco wordt overgenomen door Schuurman Schoenen. Eerder werd al bekend dat het bedrijf de winkel in Enschede doorzet.

Schuurman Schoenen neemt ook de online shop van Sooco over. Dit weet Retailnews te melden. Sinds het faillissement op 14 juli 2017 sprak curator Jetse Eringa met verschillende partijen over een (gedeeltelijke) doorstart van de webwinkel, maar niemand wilde daarbij het personeel overnemen. Nu zijn de afzonderlijke activa voor veertienduizend euro verkocht aan Schuurman Schoenen. De webshop van Sooco is inmiddels weer in de lucht.

Verlies

Sinds de oprichting in 2009 was de webshop van Sooco al verliesgevend. Volgens de directie werden die verliezen alleen maar groter naar mate het bedrijf groeide. Vorig jaar werd een verlies van 531 duizend euro geboekt op een omzet van 2,3 miljoen euro. De schulden liepen uiteindelijk zo erg op, dat de online winkel op 14 juli 2017 failliet is verklaard en de fysieke winkel in Enschede is overgenomen door Schuurman Schoenen.

Afzonderlijke formules

August Pot, een van de directieleden van Schuurman Schoenen, liet eerder al aan Schoenvisie weten dat Sooco en Schuurman Schoenen op zichzelf staande formules blijven. “Hooguit kan er synergievoordeel ontstaan in het vervoer en de distributie.” Daarnaast ziet Schuurman Schoenen zo veel potentie in Sooco, dat het wil uitbreiden in fysieke winkels in andere grote plaatsen en studentensteden, zoals Zwolle, Groningen, Arnhem en Nijmegen. “Wellicht een stuk of tien, maar dat is vooralsnog toekomstmuziek. Tenslotte hebben we met Schuurman Schoenen ook veertig winkels.”