Schols Schoenmode lanceert speciaalbiertje

AMSTERDAM, 9 april 2019 11:21 | Tessa van Glabbeek

De schoenenzaak Schols Schoenmode brengt dit voorjaar een speciaalbiertje uit onder de naam Brachter Sjoeske. Eigenaar Peter Schols maakte hiermee de vertaalslag van de slogan van de schoenenwinkel ‘shoes make me happy’ naar ‘sjoes make me happy’.

Op 7 april werd tijdens de voorjaarsmarkt het allereerste speciaalbier uit Maasbracht gelanceerd onder de naam Brachter Sjoeske. De bedenker? Peter Schols, eigenaar van Schols Schoenmode. Hij maakte hiermee de vertaalslag van de slogan ‘Shoes make me happy’, naar ‘sjoes make me happy’. In een persbericht legt hij uit waarom hij deze stap zette: “Het afgelopen jaar hebben we een mok gemaakt met onze slogan en veel van onze klanten drinken ’s morgens hun heerste kopje koffie uit deze mok. Het leek me mooi om ook de dag af te sluiten met een variant op deze slogan in de vorm van een bier.”

Doelgroep

Het Brachter Sjoeske wordt gebrouwen door de Muifel Brouwerij in Oss en ligt zolang de voorraad strekt vanaf maandag 8 april in de schappen bij de plaatselijke Plus-supermarkt. Het biertje heeft een Palm-achtige kleur en is zoetig, moutig en caramelachtig van smaak. “Een heerlijk, mooi vol maar makkelijk drinkbaar bier.” Peter Schols vult aan: “Onze doelgroep bestaat grotendeels uit vrouwen, die drinken over het algemeen niet zo’n zwaar bier, vandaar dat we voor deze variant hebben gekozen.”

Bierviltje

Het biertje is uitsluitend te verkrijgen in de plaatselijke supermarkt en wordt eenmalig gebrouwen. Op het flesje is een foto van de oude markt te zien en daardoor een collectors item voor mensen uit Maasbracht. Bij Schols Schoenmode is het exclusief bijbehorende bierviltje gratis af te halen. De eerste fles werd zaterdag 6 april exclusief geveild tijdens een benefietavond. De opbrengt ervan gaat naar Alpe D’Huzes.Brachter Sjoeske viltje