Schoenvisie top 5: personalia [best gelezen 2018]

AMSTERDAM, 24 december 2018 16:21 | Tessa van Glabbeek

Deze laatste weken van het jaar blikken we terug op 2018 met de best gelezen artikelen. Vandaag: vijf keer de best gelezen personalia van 2018.

December is de maand om terug te blikken op het afgelopen jaar en het samenstellen van lijstjes. Deze laatste weken van 2018 kijken we terug door middel van enkele thema’s en we sluiten af met de best gelezen artikelen van het hele jaar. Vandaag blikken we terug met de best gelezen artikelen over personalia.

 1. In gesprek met Marijn Verschure van Cast: 'We staan aan het begin van een complete transitie’

  Marijn Verschure, oud-eigenaar van schoenenmerk Wednesday Whiskey, werd in augustus 2018 aangesteld als general manager van het Centrum voor Accessoires, Schoenen en Tassen (Cast) in Nieuwegein. Zijn opdracht: Cast toekomstbestendig maken. “Ik zie dat het honderdtachtig graden anders moet.

 2. Nieuwe vertegenwoordiger aan de slag bij Van Hilst

  Sinds juni 2018 heeft Handelsmaatschappij J.H. van Hilst bv, bekend van onder andere de schoenenmerken Pinocchio en Hip Shoe Style, een nieuwe vertegenwoordiger erbij.

 3. De man achter Xsensible: Nimco’s Jan Krol gaat met pensioen [interview]

  Jan Krol, voormalig algemeen directeur van de Verenigde Bedrijven Nimco (Xsensible), nam op vrijdag 25 mei 2018 met een groot feest afscheid van de schoenenbranche. Formeel dan, want loslaten kan hij het schoenenvak nog niet. “Wat ik het meest ga missen? Mijn Nimco-familie.”

 4. ‘Ik had nooit verwacht dat ik binnen een week een winkel zou overnemen’ [interview]

  Na twintig jaar financiële functies besloot Monique Wolters het roer om te gooien: in het voorjaar van 2017 werd ze de nieuwe eigenaar van de exclusieve schoenenwinkel Fou de Foot in Bussum.

 5. Nieuwe algemeen directeur voor de Hooijer Groep
  Hilko Hooijer, de eigenaar van de Hooijer Groep, draagt de dagelijkse leiding over aan Bart van Iersel. Hij was voorheen verantwoordelijk voor Birkenstock binnen het bedrijf.