Schoenvisie top 5: nieuwe merken [best gelezen 2018]

AMSTERDAM, 24 december 2018 16:21 | Tessa van Glabbeek

Deze laatste weken van het jaar blikken we terug op 2018 met de best gelezen artikelen. Vandaag: vijf keer de best gelezen nieuwe merken van 2018.

December is de maand om terug te blikken op het afgelopen jaar en het samenstellen van lijstjes. Deze laatste weken van 2018 kijken we terug door middel van enkele thema’s en we sluiten af met de best gelezen artikelen van het hele jaar. Vandaag blikken we terug met de best gelezen artikelen over nieuwe merken.

 1. Van Drunen Schoenfabriek lanceert derde merk: ‘Met Lerora zijn we uit onze comfortzone gestapt’

  ‘One event you don’t want to miss’, zo kondigde Van Drunen Schoenfabriek hun evenement in het Haagse poppodium Paard vooraf aan. Gisteren werd duidelijk waar het Brabantse familiebedrijf het afgelopen jaar mee bezig is geweest: het opzetten van een nieuw modeschoenenmerk, Lerora.

 2. Nieuw sandalenmerk: Hol*Sh!t Shoes

  Speciaal voor de eigenzinnige mensen die doen wat ze zelf willen, hebben twee anonieme ontwerpers Hol*Sh!t Shoes opgericht. Het merk maakt sandalen die door de oubolligheid haast hip zijn.

 3. Nieuw schoenenmerk: Mr. Ecker

  Na twaalf jaar lang werkzaam te zijn geweest bij een grote schoenenleverancier, heeft Christian Ecker zijn eigen merk opgericht. Met Mr. Ecker wil hij eenvoudige mannenschoenen brengen voor een betaalbare prijs.

 4. Scotch & Soda lanceert eerste schoenencollectie [foto’s]

  Scotch & Soda heeft beelden vrijgegeven van haar allereerste schoenencollectie voor zomer 2019. De lijn is geïnspireerd op de wereld en heeft een Amsterdamse touch.

 5. Kickstarter-succes: Wado’s duurzame jaren ’80 sneakers

  In plaats van de gehoopte €11.000,- heeft Wado via crowdfundingwebsite Kickstarter meer dan €350.000,- opgehaald. Het merk ontwerpt duurzame, unisex sneakers die geïnspireerd zijn door de jaren ’80.