Schoenmakersvakbeurs NSV Plein na twee jaar weer terug

Amsterdam, 17 februari 2017 11:05 | Tessa Bentvelsen

Na twee jaar afwezigheid komt de schoenmakersvakbeurs NSV Plein weer terug. “We organiseerden voorheen ieder jaar een eendaagse kleine beurs, maar we willen nu om de drie jaar een grote beurs neerzetten.

Op zondag 9 en maandag 10 april 2017 komt de schoenmakersvakbeurs NSV Plein weer terug, dat laat de Nederlandse Schoenmakers Vereniging (NSV) weten. “We organiseerden voorheen ieder jaar een eendaagse kleine beurs, maar we willen nu om de drie jaar een grote beurs neerzetten”, verklaart Margret Hoekenga-Idema, secretariaat NSV, aan Schoenvisie. “Schoenwinkeliers hebben ieder seizoen te maken met veranderende mode, maar de schoenmakersbranche verandert niet zo snel.” Het is dit jaar voor het eerst dat de vereniging zo een grote beurs organiseert. Daarnaast neemt de NSV de organisatie ook in eigen handen.

NSV Plein 2017 wordt gehouden op de Franklinweg 2 in Gorinchem. De toegangsprijs is
12,50 met een volledig cateringsarrangement eraan vast.

Programma

Na de eerste dag van de vakbeurs wordt het schoenmakersdiner gehouden. Tijdens dit diner wordt de Beste Schoenmakerij van Nederland bekendgemaakt. Op de tweede dag vindt de uitreiking van de Europese Vakwedstrijd plaats.