Preview Gallery Shoes #5: extra modeshows, meer aandacht voor kids en comfort

Düsseldorf, 28 juni 2019 14:00 | Wilke Wittebrood

De vijfde editie van Gallery Shoes is opnieuw compleet volgeboekt. De Duitse schoenenbeurs breidt uit met een nieuwe hal en extra modeshows en verwelkomt een aantal nieuwe exposanten.

De vijfde editie van Gallery Shoes vindt plaats van zondag 1 tot en met dinsdag 3 september 2019 in de Areal Böhler in Düsseldorf. Dit seizoen heeft de beursorganisatie opnieuw gekeken naar de indeling van de hallen. De centrale ingang is naar voren getrokken en verplaatst naar het Altes Kesselhaus. Voorheen stonden hier exposanten, nu komt hier een grote cateringruimte.

Meer aandacht voor kids en comfort

De belangrijkste verandering is dat de Kids’ Zone op een meer centrale locatie wordt ondergebracht. De beursorganisatie komt hiermee tegemoet aan de wens van exposanten, die hier al een paar seizoenen om vragen. Het segment krijgt een eigen hal, de Rohstalhalle, en komt dichter bij de hoofdingang. Volgens managing director Ulrike Kähler is een bezoek aan de kinderschoenenhal een ‘evenement op zich’. Ook het comfortsegment krijgt extra aandacht met een eigen ingang (Entrance II) en plein. Buiten de hallen zijn een aantal van zulke pleinen te vinden. Ze fungeren als centrale ontmoetingspunten.

GallerySHOES0319101KidsZoneFair Impressions

Nieuwe modeshows

Gallery Shoes organiseert sinds twee seizoenen modeshows in de fashion & lifestyle corner in samenwerking met Högl, Marc Cain en Peter Kaiser. Nieuw dit seizoen is dat ook andere merken op de catwalk vertegenwoordigd zijn in een speciale ‘Gallery Shoes Selected Show’. Fashiondirector Alexander Radermacher van Igedo Company is verantwoordelijk voor de styling.

Verder mag Gallery Shoes dit seizoen weer een aantal nieuwe exposanten verwelkomen. Een selectie van de nieuwkomers, per sectie:

Premium zone

Alexander Smith, Dragon Diffusion, Prosperine, Roobin’s, Primeboots en Hunter Boots.

Contemporary zone

Angel Alarcón, Bianco Footwear, Franco Ballin, Elisa Lanci en Softclox.

Urban zone

Thea Mika, Palladium, Teva, Toms en Tretorn.

Kids’ zone

Le Nordic, Levis Kids en Pom Pom (terug van weggeweest).