Nieuwe schoenenzaak in Ermelo

AMSTERDAM, 11 juni 2019 14:07 | Tessa van Glabbeek

In het winkelpand waar kort geleden Leene Schoenen en Tassen de deuren sloot, opent nu een nieuwe vrouwen- en mannenschoenenzaak.

Beeld: het pand waar (toen nog) Leene Schoenen en Tassen te vinden was

Ruim vier maanden geleden sloot in Ermelo de meer dan 100-jarige zaak Leene Schoenen en Tassen. De plek wordt opgevuld door een nieuwe schoenenwinkel, zo schrijft Ermelo van Nu. De ondernemers die de nieuwe zaak openen zijn Hammie en Richard van Heukelum. Zij namen drie jaar geleden de modezaak Moda.Donna E.Si over, en daar komt nu een tweede zaak bij.

Eerst wordt er nog flink gebouwd: “Zo’n winkel begin je niet zomaar. Daar komt heel wat bij kijken”,  vertelt Hammie van Heukelum aan de streekkrant. Wanneer de zaak opent, is nog niet bekend. Wel is er al te melden dat er voor het najaar is ingekocht.

Over Moda.Donna E.Si 

Moda.Donna E.Si werd drie jaar geleden overgenomen door Hammie en Richard van Heukelum. De zaak zit in het midden van het centrum en verkoopt mannen- en vrouwenkleding, sieraden, tassen, accessoires en geurtjes. 

Over Leene Schoenen & Tassen

In 1892 begon de uit Kampen afkomstige Jan Leene als schoenlapper in Ermelo, op de hoek van de Putterweg en Leuvenumseweg. Niet lang daarna opende hij zijn eigen winkel. Zijn zoon Hendrik nam de zaak in 1925 over en verhuisde naar de huidige locatie aan de Stationsstraat. Hij kwam echter op jonge leeftijd te overlijden, waarop zijn vrouw Magdalena Leene-Stoof de onderneming in 1934 voorzette en dat ook tijdens de oorlogsjaren bleef doen. Haar dochter Corrie Leene, die nog altijd boven de winkel woont, kwam op 25-jarige leeftijd met haar echtgenoot Piet de Groot aan het roer. In 1990 droeg ze Leene Schoenen en Tassen over aan haar winkelchef Aalt van der Sluis. Toen Aalt jaren later zelf op pensioengerechtigde leeftijd kwam, vond hij in Etelka Oortwijn een waardige opvolger.