Nieuwe kinderschoenenwinkel in Aalst

AMSTERDAM, 5 februari 2019 16:18 | Tessa van Glabbeek

Er is een nieuwe kinderschoenenwinkel geopend in Aalst (Noord-Brabant). Feet Fieuw opende afgelopen zaterdag 2 februari de deuren in winkelcentrum Den Hof.

Foto's: Nina Bellahssen-Verbaant

Het Noord-Brabantse Aalst is een speciaalzaak rijker. In winkelcentrum Den Hof opende afgelopen weekend een nieuwe kinderschoenenwinkel. Oprichter Nina Bellahssen-Verbaant vertelt aan Eindhovens Dagblad waarom ze juist koos voor deze locatie: “Mensen kunnen hier gratis parkeren, een boodschap doen en ondertussen even binnenlopen om naar de nieuwe collectie te kijken. Maar ik weet ook dat ouders best bereid zijn om voor goede schoenen wat verder te reizen. Kindervoeten kunnen zich alleen goed ontwikkelen in schoenen die goed passen. En daar hoort ook goed advies bij.”

De winkel is voor nu voor 60 procent gevuld met zo’n twintig merken in verschillende prijsklassen. Bellahssen koos ervoor om van ieder model maar één maat op voorraad te hebben: “Zo voorkom ik dat een halve schoolklas in dezelfde schoenen van Golden Goose of van Phillipe Model loopt.” Eind februari verwacht ze de gehele collectie compleet te hebben.

Naast de winkel is Bellahssen ook bezig met haar eigen schoenontwerpen: “Die zijn wat aparter. Ik zocht voor mijn kinderen altijd iets dat net wat anders was dan het reguliere aanbod en vond dat nooit. Nu heb ik ze zelf kunnen vormgeven en dat is mooi voor ‘erbij’.” Haar eigen ontwerpen worden in samenwerking met het Spaanse merk Eli1957 geproduceerd.

De stenen winkel koos ervoor om geen webshop te lanceren. Zo schrijft Bellahssen op de website: “We hebben er bewust voor gekozen geen webwinkel te zijn, en vinden het erg belangrijk de juiste maat en pasvorm te kunnen adviseren. Daarbij is het bezoeken van onze winkel een beleving op zich die wij je niet willen ontnemen.”

 

feet fieuw 2