Nieuwe algemeen directeur voor Scapino Retail

AMSTERDAM, 12 juli 2019 13:41 | Tessa van Glabbeek

Vanaf oktober 2019 wordt Adem Doymaz de nieuwe algemeen directeur van Scapino Retail. Hij volgt Edward Doornbos op, die de afgelopen twee jaar de rol van algemeen directeur invulde naast het directeurschap van Ziengs Schoenen.

Edward Doornbos gaat zich vanaf oktober 2019 weer volledig richten op zijn functie als directeur bij Ziengs. De afgelopen twee jaar was hij daarnaast ook algemeen directeur van Scapino Retail, waar hij wordt opgevolgd door Adem Doymaz. Samen met inkoopdirecteur Beate Toonen zal Doymaz de directie van Scapino Retail vormen. Doymaz komt van supermarktketen Vomar, aar hij als operationeel directeur eindverantwoordelijk voor de winkeloperatie.

Sterker

Doymaz vertelt in een persbericht: “De afgelopen jaren heb ik bij Vomar de uitrol van de nieuwe formule helpen realiseren, een formule die nu staat als een huis. Die uitdaging zie ik ook bij Scapino: de formule nog sterker neerzetten en consequent vertalen tot op de winkelvloer zodat onze klant meteen snapt wat wij te bieden hebben.”

Op orde

Edward Doornbos vertelt: “Na de overname van Scapino in 2016 hebben wij hard gewerkt om alles op orde te krijgen. Scapino heeft drie jaar goede cijfers en nu zijn we klaar voor de volgende stap: bij Scapino altijd de beste kwaliteit voor de scherpste prijs. De klant kan bij ons boodschappen doen; Scapino heeft het aanbod ieder moment van de dag, voor elk type weer. Van pumps tot regenlaarzen en van runningschoenen tot werkschoenen.”

Over Scapino

Schoenen- en modeketen Scapino is momenteel met 170 filialen en online in Nederland actief. Volgens jaar viert Scapino haar 45-jarig bestaan. Scapino retail maakt onderdeel uit van de Zire-Groep (Ziengs Retail), waar ook Ziengs Schoenen met 103 winkels toebehoort.