Nieuwe Duitse schoenenbeurs in maart 2017

AMSTERDAM, 5 juli 2016 11:46 |

Frank Hartmann, de voormalig directeur van GDS, start in maart 2017 een nieuwe schoenenbeurs in Duitsland. Ook inkooporganisatie GMS is bij de beurs betrokken.

Als het aan organisator Frank Hartmann van Innofairs ligt komt er in maart 2017 een nieuwe schoenenbeurs in Duitsland. Op 12 en 13 maart moet er in Keulen de European Shoeshow plaatsvinden, een orderbeurs met 150 exposanten op een beursoppervlak van 5500 vierkante meter in XPost Colone, het voormalige postgebouw.

Het concept van de nieuwe orderbeurs is niet bedoeld om dure merkpresentaties te tonen, de focus moet juist liggen op stands die inkopers een goed overzicht geven op de collecties.

Niet alleen een regionale functie

Hartmann, tot 2009 de baas bij GDS Düsseldorf, zegt dat de interesse groot is. "We willen niet alleen een regionaal orderplatform neerzetten, we hebben de ambtie ook over de regio heen te kijken." De beurs vind plaats in het tijdslot waarin vroeger GDS werd georganiseerd. European Shoeshow wordt georganiseerd door een nieuw opgezet bedrijf, Wellfairs GmbH, onder leiding van Hendrik Schellkes. 

GMS is partner

Als partner is de in Keulen gevestigde inkooporganisatie GMS aan de nieuw op te zetten schoenenbeurs verbonden. Ceo Karsten Niehus van GMS zegt over de samenwerking: "De GMS ziet zichzelf als een dienstverlenend bedrijf en als zodanig laten we ons leiden door de wensen en behoeften van onze retailpartners en onze leveranciers. Met Wellfairs en Frank Hartmann hebben we de beste partner om met succes een professionele schoenenbeurs in West-Duitsland te vestigen.

Er zijn nog geen overeenkomsten met merken getekend, maar volgens Hartmann zijn er veel geïnteresseerde partijen.