New Balance benoemt nieuwe ceo

AMSTERDAM, 2 november 2018 14:28 | Wilke Wittebrood

Joe Prestion is de nieuwe ceo van New Balance vanaf 2019. Hij volgt Rob DeMartini op.

Beeld: New Balance

New Balance krijgt met ingang van 2019 een nieuwe ceo. De huidige ceo en voorzitter, Rob DeMartini, legt zijn functie per 31 december 2018 neer. Hij wordt opgevolgd door Joe Preston, op dit moment nog de commercieel directeur. Dat meldt het Amerikaanse schoenenmerk in een persbericht.

DeMartini stond 12 twaalf aan het hoofd van New Balance. Onder zijn leiding steeg de omzet wereldwijd van 1,5 miljard dollar in 2007 naar 4,2 miljard dollar in 2018. De groeicijfers van de laatste jaren zouden met een gemiddelde van 11 procent tot een van de hoogste in de industrie behoren. “Het was een voorrecht om mee te mogen bouwen aan het fundament van dit bedrijf”, aldus DeMartini. “Ik zal altijd dankbaar blijven voor het warme welkom dat de familie Davis (de oprichters van New Balance, red.), de medewerkers en partners uit de sector me hebben gegeven toen ik nog een nieuwkomer in de schoenen- en kledingwereld was.”

Joe Preston begon zijn carrière bij New Balance in 1995 als senior product manager en werkte zich op tot commercieel directeur. Hij laat weten ‘vereerd’ te zijn om verder aan het merk te bouwen. DeMartin omschrijft de nieuwe ceo als een ‘ervaren leider, die onze klanten, partners en de consument goed kent’. “Een getalenteerd leidinggevende, die de kernwaarden van het merk omarmt. Een geweldige keuze om New Balance de toekomst in te leiden.”