Nelson neemt Leemans Schoenen over

AMSTERDAM, 1 februari 2019 17:53 | Tessa van Glabbeek

Leemans Schoenen is overgenomen door Nelson. Het is nog niet bekend hoeveel winkels van de Leemans filialen voortgezet worden.

Nelson maakte de overname van Leemans Schoenen bekend middels een persbericht. De keten nam vorige maand ook al vier winkels over van de eveneens failliete schoenenketen Bovendeert. Nelson laat weten dat het de intentie is om een aantal van de Leemans-winkels voort te zetten, maar dat het afhangt van de onderhandeling met verhuurders van die locaties. Daarnaast geeft de schoenenketen aan voornemens te zijn om een nieuw dienstverband aan te bieden aan de winkelmedewerkers in de over te nemen winkels of andere nabijgelegen vestigingen van Nelson.

Faillissement Leemans Schoenen

Op 15 januari 2019 is Leemans Schoenen failliet verklaard, de faillissementsaanvraag diende het schoenenbedrijf zelf in. Het bedrijf heeft 16 winkels (waaronder een outlet in Amsterdam en een Tamaris-store in Haarlem) en een webshop. Leemans Schoenen richt zich op de kwalitatief betere schoenen in het middensegment, met merken als Ara, Birkenstock, Ecco, Rieker en Tamaris. Het bedrijf wordt inmiddels geleid door de derde generatie Leemans, de broers Jacques en Simon. In 2015 vierde het familiebedrijf het 120-jarig jubileum, waaraan het hele jaar door met allerlei festiviteiten aandacht werd besteed.

Breed winkelportfolio

Nelson heeft op dit moment ruim 95 winkels verspreid door Nederland (de Bovendeert filialen niet meegerekend). Consumenten kunnen er terecht voor mannen-, vrouwen- en kinderschoenen van bekende merken als Converse, Ecco, Gabor, Nike, Timberland en Van Lier, aangevuld met een private label collectie. Het schoenenbedrijf exploiteert als franchisenemer 40 Ecco-brandstores.