Puma brengt ook zelfstrikkende sneakers uit

AMSTERDAM, 5 februari 2019 14:12 | Tessa van Glabbeek

In het voorjaar van 2020 brengt sportlabel Puma een zelfstrikkende smartschoen uit onder de naam Puma Fi. Het label komt met het nieuws slechts enkele weken nadat Nike ook zelfstrikkende sneakers aankondigde.

Beeld: screenshot promovideo Puma

Zo’n drie weken geleden onthulde Nike een smartschoen die vanaf deze maand in de schappen zouden liggen. Niet heel lang erna kondigt nu ook sportlabel Puma een zelfstrikkende schoen aan, zo schrijft het Algemeen Dagblad. In de schoen zit een motortje dat de veter automatisch aanspant. Een bijbehorende app helpt de gebruiker bij het bepalen hoe strak de schoenen moeten zitten.

De schoenen moeten worden opgeladen met een draadloos oplaadpaneel. Met een volle batterij gaan de schoenen zo’n negen dagen mee voordat ze weer opgeladen moeten worden. De Puma Fi ligt vanaf het voorjaar van 2020 in de winkels en gaat 330 dollar kosten.

Puma vs. Nike

De smartschoenen van Nike hebben voor de 20 dollar die ze meer kosten ook wat meer opties. Zo kan de Nike Adapt de dichtheid van de schoenen aanpassen tijdens het sporten en de temperatuur meten van de drager. De smartschoen van Puma heeft deze opties niet.